Categorie: Documentatie Menaam
Hits: 760

Wij doen ook mee met “Historisch Centrum Waadhoeke” dat een ruimte heeft gekregen onder het oude stadhuis van Franeker. We hebben daar een vitrine ingericht met materiaal over ons dorp. Tijdens de Agrarische Dagen was er al volop belangstelling. Het streven is om eenmaal per week open te zijn. Op de foto ziet u de inhoud van onze vitrine en een overzichtsfoto van de ruimte.

overzichr HCWbewerkt vitrine hcw 1 bewerkt
   

Vlag en Dorpswapen van Menaam:

De Fryske Rie foar de Heraldyk heeft voor Menaam een vlag en dorpswapen ontwikkeld waar wij de beschikking over krijgen en voor Menaam is vastgelegd. Dorpsbelang gaat hier verder mee aan de slag. Hopelijk kunnen we dan bij het eerstvolgende dorpsfeest de Menamer vlag uitsteken!! 

Tijdens het straatfestival hoorden we van degene die bij ons langs kwamen, dat ze verbaasd waren wat wij allemaal over de geschiedenis van ons dorp hebben. Wij vinden het belangrijk om de inwoners te laten zien hoe ons dorp en omgeving zich in de loop der jaren heeft ontwikkeld. Kom daarom gerust bij ons langs!!

Vanaf oktober zijn wij de eerste donderdag van de maand van 19.30-20.30 geopend voor belangstellenden. De eerste keer op donderdag 3 oktober. (Biljartzaal Skilpaad 1)


 Meer inforamtie documentatie Menaam zie: Historie

 

[dit artikel delen op]