Op bijgaande foto die wij ontvingen van mevrouw De Jong-Koopal van Nieuwebildtzijl staan de laatste kinderen die nog naar de school op het kerkhof gingen. (later naar de school op de Greatebuorren) De schoolmeester was Johannes Timmer. Hij was tevens organist en hij ging met pensioen in 1912. De foto is genomen voor de kerkdeur.

schoolklas openbare school met meester timmer voor de kerk Small WM

Van de Stichting Molens in Menaldumadeel kregen wij in bruikleen foto's van de heropening van de molen De Kievit aan de Sânwei op 19 oktober 1996.

Verder zijn wij bezig om het gedenkraam dat geschonken is in 1950 aan de inwoners van Menaam door evacués uit Venlo en Tiel als dank voor hun verblijf in ons dorp direct na de oorlog en dat in het gemeentehuis hing (en nu in een loods in Franeker ligt) weer in ons dorp terug te krijgen.

Op de eerste donderdag van de maand van 19.30-20.30 zijn wij geopend voor belangstellenden de eerstvolgende keer is op don. 6 februari (Biljartzaal Skilpaad 1)

De openingstijden van het Historisch Centrum Waadhoeke onder het oude stadhuis van Franeker waaraan wij ook meedoen zijn: iedere maandag en elke eerste zaterdag van de maand van 14.00-17.00 uur.

Foto’s(ook via de mail),krantenknipsels etc. blijven welkom.
Zie ook www.menaldumdorp.nl (Historie).


 

[dit artikel delen op]





Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.