Juli 2024 DOCUMENTATIE MENAAM - Op 28 mei kregen wij een mail uit Den Haag met de volgende vraag,logo docmenaam

Hallo, Ik heb kennissen uit de Verenigde Staten over. Zij zijn de familie Bosma met roots in Menaldum. Graag willen zij weten of het mogelijk is wat historische informatie te verkrijgen over hun oorsprong. Heeft u tips of suggesties om dit te achterhalen? Wij zullen morgen Menaldum komen bezoeken.

Op mijn vraag,

Om welke Bosma gaat het , heeft u voornamen , geboorte datums o.i.d. Ik kan dan gericht zoeken. Wij zijn morgen eventueel beschikbaar om de informatie met u te delen.

Kwam het volgende antwoord,

Beste Piet, Dat is geweldig! Het gaat om de volgende personen: Pieter Arnoldus Bosma geboren 20 september 1925 te Menaldum, Reinder Bosma geboren 16 februari 1883 te Menaldum, (zoon van Pieter Arnoldus), Getrouwd met Anna Kuperus uit Holland. Kunnen wij u morgen (woensdag 29 mei) ergens ontmoeten?

Na enig onderzoek en informatie uit ons archief te hebben verzameld hebben we ( Piet en Tjeerdtje , Anne Baarda was verhindert ) deze mensen ontmoet bij ons in de biljartzaal.

Het ging om Yarco een jonge man uit Den Haag die via een uitwisseling bij Brian en Kris Bosma in Amerika terecht kwam. Na hun gesprekken over hun afkomst heeft Yarco via de Dorpscanon van Menaam contact met ons opgenomen.

Brian en Kris zijn 60 ers en zeer geïnteresseerd in zijn voorouders en de situatie waar ze hebben gewoond in Menaam. We hebben een geweldige middag met hun doorgebracht en afgesproken dat wij nog enige informatie zouden sturen.

Brian zijn overgrootvader Reinder is geboren op de Warnserbuorren 26 ( zie foto )

foto menaam wm Medium

De volgende dag kregen we de volgende mail,

Hello, Just ensuring you are well. Thank you again for your time that you and your wife took to share your tremendous information. What you are doing is truly an asset to the history of not only the town but also those who live and have lived there.

Vertaling

Hallo, ik wil er zeker van zijn dat alles goed met je gaat. Nogmaals bedankt voor de tijd die u en uw vrouw hebben genomen om uw geweldige informatie te delen. Wat u doet is werkelijk een aanwinst voor de geschiedenis van niet alleen de stad, maar ook van degenen die er wonen en hebben gewoond.


Hier doen wij het voor,

Mochten er naar aanleiding van bovenstaande mensen zijn die enthousiast zijn geraakt door onze “hobby” dan verzoeken wij diegene contact met ons op te nemen.

  • Anne Baarda tel. 0518-451885
  • Tjeerdtje Boerrigter-Huizenga Tel. 0627226938
  • Piet Boerrigter Tel. 0613660120

E-mail

[dit artikel delen op]

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.