JSN ImageShow (winter)

Uw foto's op www.menaldumdorp.nl ?

Hebt u zich de afgelopen weken ook laten verleiden door de reclamefolders van de naburige rijwielhandelaren? Dan is uw “fietsenpark” nu vast op orde en kan het fietsplezier beginnen.

Cultuurbordje 150x
 

Wist u dat er bij u in de buurt een prachtige cultuurhistorische fietsroute door de gemeente Menaldumadeel is aangelegd? Het fietsenrek is overbodig want u kunt bijna in elk dorp van onze gemeente de route starten. De route is geheel bewegwijzerd en voorzien van 10 info panelen die de historische aspecten in de route aangeven. Verleden jaar is de route uitgebreid met het traject Marssum – Engelum dwars door de landerijen. Onlangs is de route opnieuw uitgebreid met een traject door het Hemmemaplan in Berlikum. Dit traject is omringd door oude en nieuwe fruitbomen en allerlei soorten bessenstruiken. De nieuwe uitkijktoren even verder op, nodigt uit te genieten van het weidse uitzicht. Kortom, een prachtige route van 45 km. in te korten tot 38 km.

Voor de routebeschrijving en de historische bezienswaardigheden langs de route is een mooie folder te verkrijgen voor € 3,50 in Beetgum bij Helmi’s Bakkerswinkeltje en in Beetgumermolen bij bakkerij Friso. In Menaldum bij bakkerij Huizenga en het gemeente kantoor.

Wij wensen u veel fietsplezier!

Met vriendelijke groet,
Werkgroep cultuurhistorische fietsroute Menaldumadeel

Zie ook de rubriek informatie-fietstochten

[dit artikel delen op]

FB Doarpsbilang

FB LogoNaast Menaldumdorp heeft Dorpsbelang Menaam nu ook een Facebook Pagina!!

Op deze manier willen wij jullie op de hoogte houden van de activiteiten waar dorpsbelang zich mee bezig houdt.

Like onze pagina en nodig alle Menamers om je heen uit om dit ook te doen!


 

MYL sinds 1966

Weerslag.nl

Ga naar boven