MENAAM 26 januari 2019 – Een nieuwjaarsbijeenkomst MFA Menaam met een muzikale start door de muziekverengingen showband CMH – Brassband Halleluja en Fanfare Constantia. Muziek met een prachtig Menamer tintje zoals het Hoantsje op’e toer en it Bûthûsbankje van de Wiko’s. Een goed bezochte avond gevolgd door een gezellig samenzijn. De werkgroep begon met een terugblik op de afgelopen jaren.

Na het wegvallen van de “Black Horse” en cultureel centrum “De Weme”, volgde een intensieve weg met samenstellen van de werkgroep, uitwerken behoefte en mogelijkheden, het plannen en het onderbouwen. Dit plan te loodsen door een wisselend politiek landschap, met als resultaat het vertrouwen en toezegging uit de gemeenteraad en college van onze nieuwe gemeente Waadhoeke. Hiermee is een belangrijke eerste stap voltooid en kan de nieuw opgerichte stichting verder nu met de inwoners van Menaam naar de volgende belangrijke stap.

20190126 200340 MFA Koprs1a1280px

Na de muzikale start volgde een aantal presentaties over aanloop en financiën. Een uitgebreide presentatie over de inrichting gaf een mooi beeld van alle mogelijkheden en duidelijk was het multifunctionele aspect van alle ruimten. Zowel aan de buitenkant als binnen, een prachtig ontwerp. De aanwezigen zien de plannen wel zitten. Na de eerste financiële onderbouwing door de werkgroep, is duidelijk dat er al grote delen gedekt zijn. Echter er blijft een deel over waarbij een beroep wordt gedaan op de inwoners van ons dorp. Een brainstorm sessie door meerdere afzonderlijk groepjes hebben een reeks van plannen opgeleverd die de komende weken worden bekeken en zo mogelijk worden uitgewerkt.

Volgens de werkgroep is er geen tijd om rustig af te wachten. De plannen zijn gemaakt in een periode waarbij de bouwkosten behoorlijk zijn gaan stijgen. Aan het enthousiasme van de werkgroep en de aanwezigen zal het zeker niet liggen. Dit is een belangrijk jaar om het hart van Menaam kloppend te realiseren.

Meer informatie vanuit de werkgroep Stichting MFA Menaam, zie hun facebook pagina.

Alle MFA artikelenMFA Facebook op een rij, zie het MFA Menu


Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.