MENAAM Januari 2024 - Na alle vorige berichten is er wederom nieuws. Familie de Jong uit Sneek wordt de nieuwe uitbater van de Black Horse. Ze hebben een contract getekend voor vijf jaar en hebben reeds horeca ervaring.

IMG 2441 bc

Familie de Jong betrekt tevens de bovenwoning van de Black Horse.
Eigenaar Eelke van der Meij kan bijna niet wachten op de vergunning van de gemeente zodat Menaam weer zijn eigen dorpskroeg heeft en de deuren weer kan openen!

[dit artikel delen op]

Op 1 februari is het 150 jaar geleden dat de kerk van Menaam zoals we die nu kennen werd geopend. Dat viert de Protestantse Gemeente van Menaam graag met het hele dorp!

Op zondag 28 januari begint om 9.30 uur een feestelijke kerkdienst met als voorganger ds. Jeroen van Olffen, waarin volop aandacht besteedt wordt aan het jubileum. Wees welkom, ook als u geen kerklid bent.

Op zaterdag 3 februari wordt om 10.00 uur en 13.00 uur letterlijk hoog van de toren geblazen dat het feest is in het kerkgebouw. Om 10.00 uur gaan de deuren open voor een tentoonstelling over 150 jaar kerk en gemeenteleven. U kunt de kerk bekijken en aan de hand van grote informatieborden iets leren over de geschiedenis van het gebouw, het orgel, de toren et cetera.

IMG 20231224 WA0001 wm

De notabelen van de kerk, eindjaren '40 of beginjaren '50.
Foto: Documentatie Menaam

Documentatie Menaam heeft uit de archieven groepsportretten geselecteerd van de mannen- en vrouwen-, jongens- en meisjesverenigingen, maar ook van bijvoorbeeld de koren en het korps die aan de kerk verwant waren. Door de hele kerk komen grote afdrukken waarop u zichzelf of (groot)ouders, andere familieleden, vrienden en kennissen kunt terugzoeken. Daarnaast zijn er tafels met mappen met nog veel meer foto's en documenten, die vast veel herinneringen zullen oproepen. Ook heeft de koster een aantal bijzondere attributen uit vroeger tijden opgeduikeld.

In een aparte zaal verzorgt Anne Baarda om 11.00 en 14.00 uur een presentatie over het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp Menaam.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, tot 17.00 uur is het vrije inloop. De hele dag door er koffie en thee en (zo lang de voorraad strekt) een lekkere traktatie. Van harte welkom!

Bron: Menaem yn't Ljocht / Protestantse Gemeente te Menaam en Documentatie Menaam

 

[dit artikel delen op]

Groots Afscheidsconcert op zaterdag 10 februari vol muzikale hoogtepunten

Dirigent Ido Gerard Kempenaar neemt na maar liefst 17 jaar afscheid van Brassband Halleluja Menaam. Daarom wordt er op zaterdag 10 februari een groots Afscheidsconcert georganiseerd. Kempenaar draagt deze avond het stokje symbolisch over aan de nieuwe dirigent Nynke Jaarsma.

Ido Gerard Kempenaar Medium

Succesvolle jaren
Onder de muzikale leiding van Kempenaar is de brassband gegroeid en zijn in de loop der jaren mooie resultaten behaald. Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen behaalde Halleluja in de vierde divisie altijdPoster Afscheidsconcert Ido Gerard Kempenaar Medium de top vier en wisten zij vier keer de kampioenstitel mee naar Menaam te nemen (2008, 2009, 2012 en 2018). Met het Concertconcours in 2016 behaalden ze een eerste prijs met 87,08 punten en recht op promotie. Zij werden met het hoogste puntenaantal van die dag ook concourswinnaar. Daarnaast zijn er veel mooie optredens verzorgd. Waaronder Jubileum-, Lente- en Maestro concerten. Maar ook deelname aan festivals op onder andere Schiermonnikoog, de optochten tijdens het dorpsfeest in Menaam en miniconcerten bij de verzorgingshuizen in Menaam.

Ido Gerard Kempenaar: “Halleluja is een vereniging waar ik mij sterk mee verbonden voel. In al die jaren hebben we veel meegemaakt. Door andere dirigeerwerkzaamheden ontbreekt het mij aan tijd om mij volledig in te blijven zetten voor Halleluja. Ik wil mij graag verder ontwikkelen en moet daarin keuzes maken. Het is daarom tijd om het stokje over te dragen.”

Anna Geesje Bakker (voorzitter): “Samen met Ido heeft de brassband zich de afgelopen jaren prachtig mogen ontwikkelen. We hebben veel mooie concerten mogen geven, groot en klein. Daarnaast hebben we veel bijzondere momenten samen mogen beleven. Zoals doopdiensten, bruiloften, maar ook afscheidsdiensten. In die zin blijven Halleluja en Ido altijd aan elkaar verbonden. We gaan zijn bevlogenheid en muzikaliteit missen. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Muzikale herinneringen

Speciaal voor dit concert is een gevarieerd programma samengesteld. Vol met werken waar Kempenaar en de Hallelujanen bijzondere herinneringen aan hebben. Een combinatie van klassieke werken, koraalmatige composities, bijzondere solo’s en het lichtere genre zorgen voor een verrassend en gevarieerd concert. Om Kempenaar te bedanken werd hij door de Hallelujanen verrast met een speciaal voor hem geschreven werk. Rob Goorhuis componeerde de koraalcompositie ‘Ivich Rjochter, Jo dy’t binne’. Natuurlijk wordt ook deze bijzondere muzikale ode gespeeld.

Nynke Jaarsma MediumNynke Jaarsma neemt het stokje over
Vanaf februari gaat Halleluja verder met een nieuwe dirigent. Na diverse rondes met proefdirecties verwelkomen zij Nynke Jaarsma: “Ik vind het heel leuk om Ido op te volgen. Muzikaal kunnen we het goed vinden, bleek al een paar keer toen we samen jureerden. Dus het orkest en ik kunnen mooi voortborduren. Ik heb heel veel zin om weer met een brassband aan de slag te gaan en met Halleluja in het bijzonder.”

Gastoptreden Adri de Boer
Adri de Boer verleent zijn medewerking aan deze bijzondere avond. Halleluja, Kempenaar en de Boer hebben al vaker samen optredens verzorgd. De Friese troubadourAdri de Boer neemt het publiek mee in allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. In 1998, 2001 en 2021 won hij het Liet zangfestival met het beste, originele lied in het Fries. Inmiddels heeft hij een groot oeuvre opgebouwd en weet hij zijn publiek op een indrukwekkende manier te raken.

 

Kaartverkoop
Brassband Halleluja verwelkomt jullie graag tijdens dit unieke Afscheidsconcert in de PKN Menaam op zaterdag 10 februari. Kaarten zijn vanaf 19.00 uur verkrijgbaar aan de kassa. Er is geen voorverkoop. Kom op tijd, want vol is vol!

Alle informatie op een rij

 • Zaterdag 10 februari
 • PKN Menaam
 • Inloop vanaf 19.00 uur
 • Aanvang om 19.30 uur
 • Entree €10 incl. consumptie - Kinderen tot 12 jaar gratis
 • Ga voor meer informatie naar www.hallelujamenaam.nl

[dit artikel delen op]

It nije jier begjinne mei moaie muzyk! Jo wurde fan herte útnoege foar in konsert fan Constantia en Strijkkwartet Amarens Sneon 20 jannewaris 2024 19:30 oere, seal iepen fanôf 19:00 oere Gymlokaal fan Menaam. € 5,- foar donateurs | € 7,50 foar oare gasten.Constantia poster2

Amarens is in profesjoneel strykkwartet dat mei in soad entûsjasme fantasyrike konserten fersoarget. Marjan Waringa en Maaike Gerritsen op fioel, Marjan Valk op altfioel en Esther de Boer op cello ha it strykkwartet yn 2008 oprjochte. Se begeliede graach koaren en wurkje mei oan ferskate projekten. Se spylje ek eigen programma’s. En mei regelmaat wurkje se gear mei oare mucisi of ensembles. En sa wurket Amarens foar dit konsert gear mei Constantia.

Jo krije in bysûnder, moai programma te hearren mei ferskate muzykstikken dy’t tige goed passe by in nijjierskonsert.

We sjogge jo graach op sneon 20 jannewaris!

amarins2 Constantia2
 • Datum: Sneon 20 jannewaris 2024
 • Tiid: 19:30 oere, seal iepen fanôf 19:00 oere
 • Plak: Gymlokaal fan Menaam, Greatebuorren 6 te Menaam
 • Tagongspriis: €5,- foar donateurs | €7,50 foar oare gasten.

Bron www.constantia.frl

[dit artikel delen op]

Vrijdag 12 januari a.s. gaan 93 spelers, vrijwilligers, trainers en sponsoren van VV Foarút uit Menaam op trainingskamp naar Spanje. Het gezelschap gaat 4 dagen naar Valencia om met elkaar te trainen én te werken aan teambuilding.

Foarut logoIn het voorjaar van 2023 kwam trainer David Elmendorp met het idee om de trip te plannen voor Foarút 1. Vanuit de andere voetbalteams werd ook enthousiast gereageerd en daarom koos het bestuur van de club ervoor om het trainingskamp ook voor andere spelers, vrijwilligers en sponsoren aan te bieden. Binnen korte tijd meldden 93 mensen zich aan om mee te gaan. Voor reisorganisatie Aventura VLC uit Easternijtsjerk is dit een recordaantal. Boele Terpstra van Aventura VLC organiseert regelmatig kampen voor voetbal-, hockey en kaatsteams, maar trof niet eerder zo’n groot gezelschap. VV Foarút staat bekend als een positieve en actieve voetbalvereniging. Dat de dorpsclub met zoveel heren én dames naar Spanje gaat is daar ook zeker een bewijs van.

Tijdens het kamp wordt gevoetbald en meegedaan aan een padeltoernooi en een fietstocht door het centrum. ‘It sil wol in moai gesicht wêzen; al die Menamers op it fytske yn Valencia,’ vertelt voorzitter Auke Grijpma lachend. Hij gaat zelf ook mee en is al weken enthousiast. ‘Us club bestiet eins ek út freoneploegen. Wy gean wol faker mei mekoar fuort, maar nea earder op dizze skaal. Dit ferjit je noait wer!’

In de voetbalwereld is het voorlopig winterstop. Vanaf zaterdag 20 januari staan de eerste wedstrijden weer op de planning. VV Foarút wordt met het trainingskamp vast uitmuntend voorbereid op het vervolg van de competitie.

Menaam, 7 januari 2024
BRON PR-commissie VV Foarút
Website https://www.foarut.nl/

[dit artikel delen op]

MENAAM, 1 januari 2024 - Opnieuw stond de redactie voor een lastige keuze om tot een unaniem besluit te komen. De versieringen waren talrijk en prachtig; sommigen hadden veel moeite gedaan om alles perfect op te hangen en in de tuin te plaatsen.

Dit jaar was er zelfs bewondering en lof voor de eerdere prijswinnaars, waarbij het lichtmateriaal in sommige gevallen uitgebreider was dan tevoren. De redactie ging op zoek naar nieuwe plekjes, en soms viel de prijs op plaatsen die al in eerdere edities op de nominatielijst stonden.
Vorig jaar trok de derde prijs al onze aandacht met een statige versierde kerstboom rustiek achter de glazen stal- of schuurdeur. De combinatie van licht, deur en voormalige boerderij aan de Bitgumerdyk verdiende de 3e prijs.

De tweede prijs was ietwat verscholen achter de begroeiing langs de Grêftswâl. Gelukkig was een glimp genoeg om verder te kijken. Het geheel, leuk verlicht tegen een eeuwenoud geveltje, dat bevond zich in een ver hoekje.

 3e prijs 2e prijs 1e prijs
20231231 3e Prijs bitgumerdyk Medium 20231231 2e Prijs Grêftswâl Medium 20231231 1e Prijs Achterbosk Medium

De eerste prijs is voor een woning in de Achterbosk. Tuin, dakrand van de woning en zijschutting vormden de basis voor alle tuinversieringen, zoals hertjes, kerstboompjes en een prachtige kerstman op slee. Helaas was de kerstman ten tijde van de rondgang in duister gehuld. Toch vormde hij, wekenlang versierd, een prachtig verlicht onderdeel in de straat.

Voor de mooiste straat was het weer zoeken op een andere manier. Bij het aankomen vanaf de Lytsedyk richting het Langpaed trok de 2e boogbrug onze aandacht. Mede door het vlakke spiegelende water werd het een mooi hoekje Menaam. Een eenvoudig maar sprankelend stukje Menamerfeart met een historisch bruggetje in volle glorie.

20231231a straatprijs Langpaed Earnseker Medium 20231231b straatprijs Langpaed Earnseker Medium 20231231c straatprijs Langpaed Earnseker Medium

Menaam yn't Krystljocht 2023 zit er weer op. Namens de beide redacties danken we voor de leuke hoekjes en prachtige versieringen van totaal verschillende aard. Winnaars, van harte gefeliciteerd! Binnenkort komt een redactielid namens Doarpsbilang langs met een leuk prijsje.

Namens Doarpsbilang Menaem, de redactie van Menaldumdorp en FB Dorpsbelang Menaam.

[dit artikel delen op]

MENAAM 28 december 2023 - Na jaren van onduidelijkheid is het zover: op oudejaarsdag opent de Black Horse haar deuren weer voor klanten.

Mocht u zin hebben in een hapje en een drankje bent u vanaf 16.00 uur welkom in het café. Er wordt hard gewerkt om de deuren van het café en de snackbar binnenkort weer definitief te openen.

Dus tot ziens op 31 december van 16.00 uur tot 20.30 uur!.

20231226 194339bc Medium

[dit artikel delen op]

MENAAM, 27 december 2023 – Al enige jaren is de redactie van FB-Dorpsbelang en Menaldumdorp op zoek naar feestelijk verlichte hoekjes en woningen in Menaam. Het bleek voor de redactie niet eenvoudig om een enigszins droog avondmoment te vinden voor de ronde.

Juist deze avond was het fris maar droog en waaide het niet al te hard. Gedurende een fietstocht van 2 uur en ruim 11 kilometer werd de redactie meerdere keren verrast door de mooie, creatieve plekjes en soms sprookjesachtige locaties.

Compilatie01 Large

Ook merkten we verschillen op met voorgaande jaren. Soms waren er nieuwe, soms uitgebreidere versieringen, maar helaas waren er op sommige plaatsen ook weer donkere plekken. Ook viel het op dat er meerdere straten versierd waren dan eerdere jaren.

20231226 194339bc MediumDe Rypsterdyk, Dyksterbuorren en Bitgumerdyk, als doorgaande route door Menaam, waren op veel plaatsen prachtig versierd. Een mooi welkomsbord met de "Noflike Krystdagen en een lokkich nijjier" namens de buurtvereniging "de Trochgong" ter hoogte van de hoek Orxmasingel. Het meest opvallende was de prachtig gerenoveerde Black Horse. Hoewel het geen kerstversiering betrof, paste de kleur geweldig in het geheel van kerst. We wachten met de Blackhorse op betere tijden, die hopelijk niet lang meer op zich zal laten wachten.

Ook de Lytsebuorren/Menamerfeart vormde een mooi lang geheel, met een verrassend deel nabij de 2e boogbrug in combinatie met het Langpaed en het Earnseker. De Mieddyk toonde zoals altijd veel mooie straatversieringen.

In de Ljochtmisdyk en het noordelijke deel van Menaam waren op verschillende plaatsen fraaie versieringen te vinden. Zo ook de hoek Achterbosk en Boskrânne, die vielen op door de vele individuele tuin- en woningversieringen. Vrijwel alle woningen aan de zuidzijde van Boskrânne waren in meer of mindere mate voorzien van verlichting. Tezamen met de andere zijde was de Boskrânne mooie straat. Hetzelfde gold voor een deel van Achterbosk, waar meerdere aaneengesloten woningen uitbundig verlicht waren met lichtbomen, lichtlijnen en beeldjes.

Het blijft de moeite waard om toch nog een droog avondmoment te vinden en er even op uit te gaan. Menaem yn’t Krystljocht is een initiatief vanuit Doarpsbilang Menaem. De prijzen worden op 1 januari volgend jaar bekendgemaakt. De nominaties zijn samengevoegd in één overzichtelijk plaatje.

Namens de redactie, een hele fijne jaarwisseling toegewenst en een voorspoedig nieuwjaar.

Nominaties 2024 Large

[dit artikel delen op]

MENAAM 15 december 2023 - Een prachtige ¨Menaam in het Ljocht" wandeltocht trok een geweldige opkomst van zo'n 700 tot 750 deelnemers. Jong en oud liepen met lichtjes door de straten en stegen van Menaam, langs toneel, zang, muziek en meerdere individuele kerstoptredens. De wandeling eindigde in een sfeervol feest bij de oude school aan de Greatebuorren in het centrum van Menaam.

Deze mooie tocht is georganiseerd door SPOM Menaam, een geweldig initiatief met een goede organisatie.

IMG 20231216 WA0002(bc) IMG 20231216 WA0004 (bc) IMG 20231216 WA0009(bc) IMG 20231216 WA0010(bc)
 IMG 20231216 WA0011(bc)  IMG 20231216 WA0012(bc)  IMG 20231216 WA0013(bc)  IMG 20231216 WA0014(bc)
IMG 20231216 WA0017(bc) IMG 20231216 WA0018(bc) IMG 20231216 WA0027(bc) IMG 20231216 WA0029(bc)
IMG 20231216 WA0033(bc) IMG 20231216 WA0036(bc) IMG 20231216 WA0038(bc) IMG 20231216 WA0043(bc)

Bekijk foto's van Menaldumdorp, met dank aan Maarten van der Veen.
Maar er zijn nog meer prachtige foto's te vinden op Facebook van o.a. Yvo Rijniersce en Timen Dijkstra jr (Flitsijzer).
Deelnemers optredens aan deze tocht waren:

 • Jan Bakker: Nabij de Tuorrebout
 • TSMenaem: Lytsebuorren en Black Horse
 • Vocal Chain: Ljochtmisdyk
  (bij de vijver)
 • TSMenaem: hoek It War/ Rypsterdyk
 • Halleluja: Oars Wenje
  (bij Nij Statelan)
 • Nynke: Op de brug van de Dobbe
 • Popkoor Fromus: Langpaed (op het skûtsje)
 • Constantia: In de kerk
 • Feintsjes: plein bij het gymnastielokaal
  (Greate Buorren)
 • Sjouke van Kammen
  (in de gymnastiekzaal

In de komende dagen zal de redactie de dorpsstraten en paadjes verkennen op zoek naar de mooiste en meest bijzondere versieringen in Menaam, en de nominaties zullen binnenkort volgen.


Organisatie: Stichting Projectraad Open Jeugdwerk Menaldum SPOM [facebook]
Foto's Yvo Rijnierse op [facebook] - Flitsijzer op [facebook]


 

[dit artikel delen op]

MENAAM december 2023-2024 – Oud papier vertegenwoordigt een grote waarde en het is belangrijk om te beseffen dat als we het oud papier in de grijze bak laten afvoeren, er een behoorlijk prijskaartje aan hangt. Niet voor u direct, maar de rekening komt vanzelf via uw en onze afvalheffing terug. Daarbij is de grondstof voor hergebruik verloren en is nieuwe grondstof duur en extra belastend voor het milieu.

 • Voor u als bewoner minder afval kilo’s;
 • Voor de vrijwilligers inkomsten voor hun vereniging;
 • Het oud papier is weer een uitstekende grondstof voor veel nieuwe producten.

Het inzamelen van het oud papier levert dus altijd op!

Waadhoeke wil meer oud papier inzamelen: "Dan hoege je it net te ferbrânen"
Een video van Omroep Zilt

 

De keuze is aan ons en doe mee!

Het oud papier is dus geen afval, tenzij u een andere keuze maakt door het in de grijze afvalcontainer te laten afvoeren. De praktijk in onze gemeente is dat helaas nog zo’n 7 % papier in de grijze container tegen hogere kosten wordt vernietigd. Kosten die oplopen tot boven de 30 euro per ton. Nu in de maand december van sint en kerst worden weer pakken papier gebruikt voor nieuwe aankopen, kerstpakketten, extra boodschappen, vele cadeaus allemaal verpakt in papier, karton en soms met extra beschermend verpakkingsmateriaal.

 

Inzameling in Menaam

Veel inwoners in Menaam doen al vele jaren actief mee en zorgen dat iedere maand het papier weer langs de straat wordt aangeboden. Vrijwilligers van de muziekvereniging Constantia komen met de 2 Omrin kraakperswagens langs en laden het voor u in. Dit levert per vrachtauto iedere maand weer zo’n 5 tot 8 ton papier op. Daarnaast kunt u bijna dagelijks uw papier en karton kwijt in de papiercontainer aan de Moolnersrak. Soms komt er zoveel papier tegelijk dat de container onverwachts helemaal vol zit. Het is vervelend, maar laat het dan niet buiten de container achter. Vriendelijk verzoek om het 1 of 2 dagen later alsnog in de container achter te laten. Kunt u het fysiek aan, dan zoveel mogelijk naar achteren opstapelen. Zo gaat er veel meer in en is deze minder gauw vol.

 

Oud Papier, doet u ook (weer) mee?

 • Om de 4 weken op donderdagavond tussen 18:30 en 21:00 uur route door Menaam;
 • Orxma- en Gralda State wordt eerder afzonderlijk opgehaald bij de appartementsdeuren;
 • Verpak het compact, niet te zwaar en laat het niet de hele dag in de regen staan. Zorg er dat het papier is afgedekt en niet door uw straat heen waait.
 • De oud papier container aan de Moolnersrak is bijna dagelijks open.

U doet het dus niet alleen voor uzelf en het milieu maar ook voor uw portemonnee.
Vrijwilligers werken hard om het op de juiste plaats te krijgen en ontvangen hiervoor een vergoeding.

Uiteindelijk komt het papier opnieuw terug in verpakkingsmateriaal en andere belangrijke producten.

Maar bovenal, minder belasting voor het milieu.

Oud papier agenda:

Het oud papier wordt eens per vier weken op donderdagavond vanaf 18.00 uur opgehaald met behulp van kraakperswagens en vrijwillige inzet van leden van Constantia. 

Het schema voor 2023 is:

1e kwartaal 2024 2e kwartaal 2024 3e kwartaal 2024 4e kwartaal 2024
18 januari 11 april 4 juli 24 oktober
15 februari 6 mei 29 augustus 21 november
14 maart 6 juni 26 september 19 december

 

oudpapier trekker 300x

Historie inzameling oud papier in Menaam

Al vele decennia zamelt de fanfare Constantia het oud papier in in en nabij Menaam. Al sinds de 60er jaren van de vorige eeuw was het Hendrik Roersma (1894-1985) die met een fietskar de huizen langs ging om het papier bij onze dorpsgenoten op te halen.

In de afgelopen 50 jaar is er veel veranderd. De hoeveelheid papier die vrijkomt is enorm, de grondstoffen worden schaars, duur en de kosten voor verwerking/verbranding zijn fors gestegen. Het inzamelen is allang niet meer met de fietskar. De hoeveelheden zijn dermate dat er 1 maal in de vier weken 2 zogenaamde kraakperswagens door de straten het oud papier bij u komen ophalen.

 

Oud papier is geen afval – Recyclen loont – samen halen we alles eruit. Goed om te weten dat:

OK small

Wel

NOK small

Niet

 • kranten
 • tijdschriften
 • briefpapier
 • reclamedrukwerk
 • folders
 • papieren broodzakken
 • bonnetjes
 • treinkaartjes
 • cadeaupapier
 • enveloppen (ook venster)
 • kartonnen en papieren verpakkingen
 • eierdozen
 • boeken
 • telefoongidsen
 • kopieer- en faxpapier
 • verpakkingen van melk- en vruchtensappen
 • kartonnen bekertjes en borden
 • nat en vuil papier koffiefilters, wc-papier, keukenrollen, tissues
 • glossy omslagen van tijdschriften
 • catalogi
 • behang
 • foto’s
 • waterafstotend papier
 • vetvrij papier
 • gelamineerd of geparaffineerd papier
 • carbonpapier doordrukpapier

overig verpakkingsmateriaal (piepschuim, schuimvlokken, bubbelplastic etc)

IMG 20211120 WA0003 Small IMG 20211120 Verkeerd Small
TOP! - Keurig opgestapeld achterin de container FOEI! - Plastic, piepschuim, schoenen en bouwafval achtergelaten in de papiercontainer.

Bron: Fanfare Constantia

Tekst redactie Menaldumdorp.nl

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.