Bijzondere nachtwolken lichten nachtelijk Menaam op tijdens de midzomernacht.

MENAAM, 21 en 22 juni rond middernacht - Een bijzonder weerfenomeen in de noordelijke luchten gezien vanuit Menaam. Wolken in de vorm van ijskristallen op zo'n 70 km hoogte worden deels verlicht door de zon die tijdens de midzomernacht niet ver achter de horizon wegzakt. De nachtwolken waren eerder deze week ook regelmatig in het nieuws, echter het weer moet wel meewerken dat het onbewolkt en helder is in de lagere luchtlagen.

IMG 6685selectie txt Small IMG 6730selectie txt Small
Foto's redactie menaldumdorp (Henri Visser)

 

 

 

[dit artikel delen op]





Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.