JSN ImageShow (site)

Uw foto's op www.menaldumdorp.nl ?

ENSCHEDE 23 november 2019 - Na de nodige repetitietijd, een studieweekend in Kollumeroord, een openbaar concert en nog een try-out concert in Boerakker, eindelijk het moment voor deelname aan het concertconcours te Enschede. Aan dit concours deden 15 orkesten (harmonie├źn en fanfares) mee uit heel Nederland. Ieder orkest deelnemend in de eigen divisie,  (5e t/m 1e hoogste).

Het concours in Muziekcentrum te Enschede wordt jaarlijks georganiseerd door Muziekvereniging Excelsior Losser, mede onder auspici├źn van de OBM (Overijsselse bond van muziekverenigingen)

IMG 3939 Constantia Enschede SmallLeden Fanfare Constantia Menaam, klaar voor hun eerste optreden.
Foto met dank aan Harold Snippert

Fanfare Constantia kwam samen met 4 andere orkesten uit in de 2e divisie. Onder leiding van Paul van Gils werden een openingswerk en 2 concertwerken gespeeld. Constantia opende het concert met "Where Eagles soar".(Waar adelaars in de lucht stijgen). Een fraai werk van Steven Reineke en gearrangeerd door Erik Rozendom. Daarna "De Ruigewaard" van Jan de Haan en "Lake of the Moon" van Kevin Houben. Twee pittige concertwerken waarbij de nodige solistische delen en karakteristieke overgangen de werken opdeelde in sterk uiteenlopen muzikale delen. Al met al een concert van zo'n 40 minuten.

Na afloop van het optreden hadden zowel dirigent als muzikanten het gevoel dat er prima gespeeld was. Echter vanuit het orkest op het podium is het muzikale resultaat geheel anders dan de belevenis in de zaal, alwaar een 3-tal kritische juryleden het optreden muzikaal moesten beoordelen.

IMG 3991Constantia Enschede Small  
Voorzitter Anna Martha krijgt het resultaat van de jury. De hoogste score in de 2e divisie. - Foto met dank aan Harold Snipper  


Pas na de concert optredens van Crescendo Voorthuizen en Arti uit Oirschot, kwam het oordeel van de Jury. Het zinderende moment dat de vele repetitie- en oefenuren worden beloond of....

1e Prijs met lof en de Ereprijs

Het resultaat bracht een einde aan een dag spanning en luisterplezier. Het resultaat 90,75 punten "1e prijs met lof"  Een resultaat dat geen ander orkest dit concours kon overtreffen. Hierdoor mocht Constantia Menaam ook na afloop van dit concours, de Ereprijs (hoogst aantal punten) in ontvangst nemen.

Een prachtig optreden van Constantia dat het komende jaar haar 125e jubileumjaar zal vieren.


Meer weten over Constantia [WEBSITE]
Geluidsfragment eveneens van Harold Snipper van Studio Snippert. [GELUID]

 

 

[dit artikel delen op]

FB Doarpsbilang

FB Logo

Naast Menaldumdorp heeft Dorpsbelang Menaam nu ook een Facebook Pagina!!
Op deze manier willen wij jullie op de hoogte houden van de activiteiten waar dorpsbelang zich mee bezig houdt.

Like onze pagina en nodig alle Menamers om je heen uit om dit ook te doen!


 

MYL sinds 1966

Gemeente Waadhoeke

2018
Logo GemWaadhoeke200px

Weerslag.nl

Bosk en Iepen Fjild

IMG 5453bc200px

Doarpsbilang Menaem

feintsje logo1e Mobile

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie: internet@menaldumdorp.nl

  FB Feintsje
(c)2004 - 2020 www.menaldumdorp.nl  
Ga naar boven