JSN ImageShow (winter)

Uw foto's op www.menaldumdorp.nl ?

MENAAM 10 december 2020 – Wat te doen als muziekvereniging in een tijd waarbij alles anders is. Veel beperkingen en regels alles te maken met de volksgezondheid. Regels die ook nog eens regelmatig wisselde als het gaat om het maximaal aantal van 30 personen in één grote ruimte. Het is de leden van Constantia veel aan gelegen om de muzikale activiteiten binnen deze regels te blijven benutten.

SnapShot1 Small SnapShot3 Small
Het concert op 30 oktober in de gymzaal aan de Greatebuorren te Menaam
foto's Constantia

Herfstconcert en 4 wanden als publiek

Met het volgen van de Corona richtlijnen zitten de muzikanten op een vaste zitplaats met minimaal de 1,5 meter tussenruimte. Binnenkomst en verplaatsingen van personen binnen het gebouw allemaal strak geregeld en opgevolgd. Resultaat een concert in Coronatijd met helaas de vier wanden als publiek.

 

Het programma

Het muzikale programma is volgens dezelfde regels gerepeteerd en het resultaat uitgevoerd op 30 oktober j.l. Om toch het vaste publiek en andere geïnteresseerde te bereiken, komen de muzikale onderdelen van dit concert online te zien en te beluisteren. Het eerste muziekstuk is “Coldplay on Stage”. Een verzameling bekende Coldplay melodieën zoals Clocks (2003), Lost! en Viva La Vida (2008). Coldplay is een bekende Britse popband gevormd in 1996. Verder komen binnenkort nog andere opnames online waaronder o.a. het “Adiemus” van Karl Jenkins en het prachtige Ierse “Lord Tullamore” van de componist Carl Wittrock.

Samen verder

De fanfare Constantia staat sinds december 2017 onder leiding van dirigent Paul van Gils. Constantia heeft evenals de meeste andere verenigingen in Waadhoeke in de Coronatijd geen afscheid genomen van hun dirigent en zijn de wederzijdse verplichtingen nagekomen. Belangrijk om als vereniging in stand te blijven en samen verder te kunnen. Er word gekeken om begin volgend jaar een live-stream concert te organiseren. Nader informatie volgt binnenkort via de website van Constantia.

125 jaar Constantia

Het zit de fanfare niet mee als het gaat om alle 125 jarige jubileum activiteiten. Na het eerste concert op 29 februari j.l. in samenwerking met het koor Vocal Chain, zijn alle publiekelijke optredens door de Corona regels uitgesteld tot betere tijden.

 AWA3693 Small  AWA3652 Small
Concert Constantia i.s.m. Vocal Chain op 29 februari jl. in de PKN kerk te Menaam.
Foto's met dank aan A Waterlander, X-Lent for you

Constantia Menaam - Ryk mei blaasmuzyk

 

Voor meer informatie zie: [www.constantia.frl]


 

 

 

[dit artikel delen op]

Doarpsbilang Menaem

feintsje logo1e Mobile
Lid worden?

of meer weten

FB Doarpsbilang

FB LogoNaast Menaldumdorp heeft Dorpsbelang Menaam nu ook een Facebook Pagina!!

Op deze manier willen wij jullie op de hoogte houden van de activiteiten waar dorpsbelang zich mee bezig houdt.

Like onze pagina en nodig alle Menamers om je heen uit om dit ook te doen!


 

MYL sinds 1966

Gemeente Waadhoeke

vanaf 1-1-2018
Logo GemWaadhoeke200px

Weerslag.nl

Bosk en Iepen Fjild

IMG 5453bc200px
Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje
(c)2004 - 2021 www.menaldumdorp.nl  
Ga naar boven