MENAAM 30 december 2020 – Het blijft gewoon een lastig probleem. Was het de vorige keer het piepschuim, nu weer de container helemaal vol en dus laten wij het er maar voor vallen. Dat is kennelijk wederom de gedachte van onze papier brengers. Helaas maar weer voor de vrijwilliger voor de muziekvereniging die het weer op mag ruimen. Erger nog, door de regen van afgelopen nacht wordt het er niet makkelijker en prettiger van. Het papier is dan een onbehandelbare berg smurrie.

20201230 OudPapier containerVolle container pas rendabel

De contactpersonen die verantwoordelijk zijn voor het tijdig legen, worden ook deze tijd keer op keer verrast door de snelheid waarmee de container volraakt. Het is gewoon niet mogelijk een verwachting op te maken wanneer de container vol is. Het ophalen van een halfvolle container is onrendabel en zal door de Omrin niet geaccepteerd worden. Een volle container wordt pas enigszins rendabel als deze helemaal tot bovenin vol gestapeld is.

Vrijwilligers

Dagelijks zijn vrijwilligers bezig met het opstapelen van papier in de container. Pas dan komt de container echt vol. Deze vrijwilligers worden nu extra belast met onnodige en uitermate smerige klus. En let op, als het oud papier niet meer langs deze route kan worden hergebruikt, dan volgt de weg via de grijze bak of de papiercontainer aan huis. En als deze vol is, leggen wij het er dan ook naast? De container aan huis zal niet gratis zijn en de rekening komt uiteindelijk terug bij de gemeenschap.

 

Help ook mee20201230 OudPapier container gestapeld

Alstublieft voorkom dit en help de vrijwilligers enigszins mee. Eén of twee dagen later is de container weer leeg en help dan voor zover mogelijk met opstapelen achterin de container. Namens Constantia en haar vrijwilligers alvast dank voor de medewerking.

zie voorbeeld foto.

 


 

 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje