Menaldum 18 april 2006

Het is en blijft een grote ergernis om gemeenschap eigendommen, maar ook particuliere eigendommen, vernield te zien worden als gevolg van vandalisme. Het kost de Gemeente jaarlijks een behoorlijk bedrag. Maar ook dorpsbelang en getroffen particulieren draaien jaarlijks op voor deze onnodige kosten.


Rypsterdyk -Orxmasingel - Gemeentekantoor - Bitgumerdyk

De afgebeelde foto?s laten zien waar wij als dorpsbelang de afgelopen weken mee zijn geconfronteerd. De plattegrondkasten zijn regelmatig doelwit. SCHANDE!
Dit is en blijft zeker niet ongestraft. Afgelopen week zijn een aantal jeugdige personen aangehouden door de politie en hebben de nacht doorgebracht op het politiebureau in Leeuwarden. De volgende middag zijn ze weer op vrije voeten gesteld, maar de politie heeft wel contact gehad met de ouders. Deze zijn op de hoogte gesteld van de verrichting van hun betrokken jeugd.

Zoals wel vaker gezegd is, bewijslast is en blijft moeilijk. Het op heterdaad betrappen blijft een samenspel tussen u en de politie. Daarom ook nu weer het dringende verzoek: geef dingen door. Ziet u dingen gebeuren, meldt het bij de politie. Meld vernielingen bij de politie, dit kan heel gemakkelijk via e-mail. Samen zullen we in het kader van de sociale controle moeten proberen om het vandalisme terug te dringen! Met elkaar hebben we veel ogen en oren, die de politie kunnen helpen bij het oplossen van vandalisme.

Contact zoeken met de politie Frysl?n


[dit artikel delen op]





Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.