MENAAM juli 2021 – Wij zijn natuurlijk in de afgelopen periode verrast met ongewenste zaken in de oud papier container in Menaam. Naast het dumpen van ongewenst piepschuim nu een andere verrassing. De dienstdoende vrijwilliger dacht eerst aan een verlaat kerstpakket of zou er sprake zijn van een nieuwe Bed and Breakfast?

Dit laatste kon niet aan de orde zijn of iemand moet daarvoor een sleutel hebben om in de container te kunnen overnachten en even geen raad wist met zijn ontbijt. Het blijft een bijzondere vondst.

IMG 20210612 WA0008 bc
Bijzondere vondst!

Inzameling oud papier en karton in Waadhoeke
De gemeenteraad heeft op 1 juli jl. het voorstel van het college unaniem aangenomen dat het inzamelen van oud-papier en karton in Waadhoeke ongewijzigd blijft. Wel zijn de garantieprijzen waadhoeke breed gelijkgetrokken en zijn er nadere voorwaarden vastgesteld. Van groot belang is dat wij als inwoners van Waadhoeke, dus ook in Menaam, serieuzer omgaan met het afvoeren van papier en karton. Gebleken is dat er nog te veel papier wordt aangetroffen in de grijze bak. Papier en karton is geld waard. Doen we het in de grijze bak, dan kost het extra geld en is het basismateriaal niet meer bruikbaar voor o.a. nieuwe verpakkingsdoeleinden.

Maandelijkse inzameling
Nagenoeg elke maand komt Constantia met de Omrin persauto bij u in de straat om het oud papier ophalen. Dagelijks kunt u het ook in de container aan het Molnersrak brengen. Graag daar naar achteren opstapelen en geen ander materiaal brengen dan schoon papier en karton. Zet u het papier langs uw straat, bedenk dan wel dat u niet de laatste bent die het verplaatst en getild heeft. Slappe, natte, veel te zware en open dozen maken het oppakwerk niet makkelijker en voorkom dat u het papier door de straat laat waaien. Dank!

Nat maar niet meer waard
Het is onjuist om te denken dat nat papier zwaarder is dus meer euro’s opbrengt. Ja zwaarder, moeilijker om op te pakken, te tillen en als je pech hebt valt het uitelkaar voor het in de persauto ligt. Daarna zal de papierverwerker het vochtgehalte van de gehele lading papier meten en het netto papier gewicht berekenen en naar beneden bijstellen. Probeer te voorkomen dat het sompie nat wordt en laat het papier niet onnodig de hele middag in de regen staan.

Redactie Menaldumdorp.nl


 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.