Inzameling Oudpapier Menaam
donderdag 28 september as. vanaf 18:30 uur

MENAAM 21 augustus 2021 Dorpsdiner - Onder werkelijk prachtige weersomstandigheden hebben afgelopen zaterdag 21 augustus ca 75 dorpsgenoten op Dykstra State aan de Bitgumerdyk in Menaam samen gedineerd.

Het dorpsdiner was samengesteld door kok Peter Buijse van huiskamerrestaurant de Bijkeuken uit Schalsum. De producten die werden gebruikt voor het diner waren puur lokaal. Dus alleen producten geproduceerd in en om Menaam. Niet voor niets dat de titel van het dorpsdiner was : de smaak van de Waadhoeke. Het dorpsdiner werd aangeboden door voedselcoöperatie BETTER FOAR LETTER.

IMG 8334 bc2 Medium

Voor BETTER FOAR LETTER was dit de aftrap voor de opgerichte buurtmarkt. De buurtmarkt werd geopend door de bekende grensrechter Erwin Zeinstra uit Dronryp. Via deze buurtmarkt kunt u duurzaam, lokaal geproduceerde producten bestellen. De buurtmarkt probeert op deze manier te laten zien waar het eten vandaan komt, minder transport afstanden en verpakkingsmateriaal te realiseren. Bovendien moet het een ontmoetingsplek worden voor dorpsgenoten.

 IMG 8423 bc2 Medium  IMG 8363 bc Medium
 Een grote groep vrijwilligers met het vullen van de borden en deze
rond te serveren langs de lange tafels.
 Uitgebreid aan tafel met voldoende onderlinge tussenruimte.

Kortom:

  • voedsel uit eigen streek
  • bedoeld voor onze lokale leveranciers
  • op weg naar duurzame landbouw
  • verkorten van de voedselketen

Doet u ook mee om het produceren van lokaal en duurzaam te stimuleren?

Meer weten of aanmelden?
Ga naar: www.betterfoarletter.nl
E-mail naar:
Facebook: betterfoarletter


 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.