Inzameling Oudpapier Menaam
donderdag 28 september as. vanaf 18:30 uur

Voedselbos Menaam - In het kader van talentonderwijs hebben de werkgroep leden in het voedselbos een 3-tal lessen gegeven aan leerlingen van de basisschool De Cingel in Menaam. Daar gesproken over de diverse plantjes waaronder ook het madeliefje. Hierbij is gebruikgemaakt van het boekje van de bekende kruidenvrouw Klazien uit het dorp Zalk.

IMG 1265 Medium IMG 1269 Medium IMG 1281 Medium

 

Omdat de kinderen bijzonder nieuwsgierig waren naar de kruidenplantjes in dit boekje, hopen we dat meer mensen dit boekje in de kast hebben staan. Wij zijn benieuwd naar deze boekjes, heeft u er één, laat het even weten aan de werkgroep “Bosk & Iepen Fjild”

Het ligt in de bedoeling samen met de scholen meer te doen aan natuur educatie. Niet alleen vanuit de boeken maar ook zelf beleven, zien ruiken en proeven, allemaal in het voedselbos Menaam.
Bijgaand een link naar een artikel van Andrea over het Madeliefje. Een lievelingsplantje, geen betere buur dan moeder natuur. [Kruidengeheimen - het madeliefje]

 20211028 151416bc Small

 

Ook belangstelling? Kom dan naar onze wandeling door het voedselbos. De eerste vruchten hangen al in de bomen en in de struiken. Belangstellenden, ouders met kinderen, wees welkom en kom naar het voedselbos.

ZATERDAG 6 NOVEMBER
TIJD: 13.00 - 14.00 uur vanaf Graldasingel nr. 9
We zijn aanwezig om 12.45 uur

Breng het zonnetje mee !

 IMG 1286 Medium

Bron: Ankie en Maria – Werkgroep Bosk & Iepen Fjild


 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.