Inzameling Oudpapier Menaam
donderdag 28 september as. vanaf 18:30 uur

MENAAM / SURHUISTERVEEN – zaterdag 13 november 2021 – Constantia Menaam behaalde op het Survento Fanfare Entertainment Festival een prachtige en dikke 2e prijs. Bijzonder omdat dit het eerste podium optreden was na het duoconcert in februari 2020. Spannend tot op de vrijdag 12 november 19:00 uur waarop onze demissionaire regering wederom strengere Covid maatregelen afkondigde ingaande op, jawel 13 november 18:00 uur. Gelukkig voor de organisatie en deelnemers, toch nog enige ruimte voor theater en concerten met in achtneming van de nodige Covid voorschriften.

Survento2

Foto met dank aan Survento.nl

Constantia onder leiding van dirigent Paul van Gils kwam met een bijzonder programma. Wat sinister maar met muziek uit bekende films uit het verleden. Opgemaakt als een soort net uit de kerkers ontsnapte zombies begon de fanfare vanuit het donker met een groots maar kort openingswerk, gelijk overgaand in de “Nacht op de kale berg” Het moment dat de geesten der duisternis (heksen) bijeen komen om in de nacht van de zonnewende de duivel te gaan ontmoeten. Met videobeelden en veel tumult van de heksendansen, slaat de kerkklok en verdwijnen plotseling alle heksen en komt het dorp aan de kale berg weer terug in een lieflijke en vredig ochtendgloren.

Na dit spektakel volgde de bekende dodendans, “Danse de Macabre”. Bugel soliste Boukje Houtsma nam daarna het podium met de vertolking van het “Domen” (geïnspireerd op de Kathedraal van het Noorse Trondheim). Dit leverde haar de 1e prijs op in de hoogste deelnemers groep. Afsluitend kwam Constantia met het slotwerk van J.S. Bach, een bekend orgelwerk “Toccata in D-Mineur” maar nu als Bach voor fanfare.

Constantia behaalde met haar programma 194 punten in de A-Groep. Hiermee moesten zij de fanfare De Eendracht uit Den Ilp (200 punten) voor laten. Het Fries Jeugd fanfareorkest werd 3e met 188 punten. In totaal deden 9 fanfares vanuit het hele land mee in de A, B en C-Groep. De Survento Entertainment Bokaal ging naar Nij Libben uit Koudum.

Voor de thuisblijvers en geïnteresseerden was het gehele Survento Festival live te volgen op de speciale live-stream. Deze is terug te kijken op youtube:

 

Foto’s: Survento Fanfare Festival: www.survento.nl
Meer weten over de fanfare Constantia, zie www.constantia.nl

Verslag door Cubrass.nl:
https://www.cubrass.nl/cubrass/3363/menaam-masque-paul-van-gils

Uitslagen:
https://www.cubrass.nl/cubrass/3365/uitslagen-survento-fanfare-festival-2021


 

 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.