MENAAM Kerst 2021 – Donkere dagen zo voor en na de kerstviering zijn het zeker. Niet alleen het “weer” was somber, dit op een enkele stralende en zeer koude dag na. Ook de coronaregels maakte het er niet makkelijker op. Menaam in het donker gaf een veel vrolijker aanblik.

Een fietstocht door alle straten leverde mooie verrassingen op. Het is mooi om te zien dat steeds meer tuinen en woningen een mooie uitstraling hebben. De dorpsjury namens dorpsbelang heeft een eerste selectie gemaakt voor de dorpsprijs.

 

Krystljocht nominaties A F Medium

 • A) Meerdere woningen in deze straat zijn uitbundig versierd. Een leuke binnenkomst trekt direct de aandacht naar deze woning.
 • B) Deze onfortuinlijke versierder mist tijdens zijn enthousiaste klus ineens zijn ladder. Hulpdiensten zullen waarschijnlijk na de jaarwisseling al arriveren. Even volhouden dus. Ook overdag zeker een aandachttrekker.
 • C) Mooi in combinatie met de overige straatversiering van de naaste buren, geven de straat een mooie aanblik.
 • D) Niet uitbundig, maar prachtig geheel in combinatie met de woning.
 • E) Geheel versierde tuin met naast de woning een volledig aangeklede kerstboom welke ook overdag de nodige kerstsfeer geeft.
 • F) Vanuit meerdere kanten een aandacht trekker, Langs het water en vanaf de straatkant uit tegenovergestelde richting. Leuk.
 • G) Mooie versiering die direct opvalt als je langs de doorgaande route door Menaam loopt of rijdt.
 • V) Een eervolle vermelding aan de winnaar van vorig jaar. Combinatie versiering en woning zijn ook nu weer mooi. Deze keer de verlichte fiets als leuke aanvulling.

Straten:

 • Mieddyk over de gehele lengte voorzien van feestelijke verlichting.
 • Achterbosk waar meerdere aaneengesloten woningen uitbundig versierd zijn.
 • De Braak, ook hier bij binnenkomst een gedeelte uitbundig verlicht.

Bekendmaking prijzen op 1 januari 2022.

Redactie Facebook dorpsbelangmenaam en menaldumdorp.nl


 

 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.