Inzameling Oudpapier Menaam
donderdag 28 september as. vanaf 18:30 uur

MENAAM februari 2022 – We zijn inmiddels alweer haast een jaar verder nadat er nieuwe plannen kwamen voor het sterk verpauperde gebouw in het centrum van Menaam. Het prachtige houtsnijwerk was niet meer bestand tegen de natuurlijke elementen en de ramen zijn door vandalen vernielde waarna het een dichtgetimmerde rotte kies werd in het centrum van ons dorp.

Maar wie nu door het centrum over de Dyksterbuorren langs het historische gebouw loopt, ziet dat de werkzaamheden flink zijn opgepakt. Het gebouw staat volledig in de stijgers en het opknappen is nu in volle gang gezet.

IMG 1506 Onderhoud BlackHorse Medium wm

Bouwbedrijf Jelle Bruinsma zal na het opknappen van de buitenzijden aan de slag gaan met de realisatie van starterswoningen en of senioren appartementen. Rondom het gemeentehuisplein zal met de renovatie van de voormalige Blackhorse het centrum weer helemaal te goede komen. Het voormalige gemeentekantoor als Ienhoarnstate is nu in gebruik voor persoonsgerichte woonzorg en het voormalige gemeentehuis is nu in gebruik als bedrijfspand en woning door “Impression Creatieve Communicatie”.

IMG 2443 Small IMG 0508 Mediumwm
   

 

Met de renovatie van de voormalige Blackhorse, zal na een lange periode een einde komen aan een jarenlang debacle in de verkoop en verpaupering van de oude Blackhorse. Pas dan kunnen wij als Menamers weer genieten van een centrum in de (oude) glorie.

IMG 0156b Medium 28 december 2005 WM

Bar en zalencentrum Blackhorse in vroegere tijden (december 2005)

Historie Blackhorse [Documentatie Menaam]

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.