Inzameling Oudpapier Menaam
donderdag 28 september as. vanaf 18:30 uur

Menaam 1 maart 2022 – Wat niet te bevatten is hoe een samenleving in een paar dagen tijd kan veranderen in een regelrechte ramp met een enorme destructieve en humanitaire omvang.vlag2

Een vreedzaam land, een veelzijdige samenleving dat wordt vermorzeld door door een grote sterke en zeer vijandige natie. Vermorzeld met als reden een tsunami van regelrechte leugens, zowel in het eigen land, in vergaderingen van de EU en VN en naar de rest van de wereld. Vermorzeld met de meest schrikwekkende en vernietigend wapentuig dat gebouwen, ziekenhuizen, infrastructuur en volledige woonwijken opblaast, ongeacht of er gewone mensen werken of wonen.

Gevolg een enorme humanitaire ramp, zowel in het land Oekraïne als langs de talloze buitengrenzen. De beelden in de voor ons wel te vertrouwen media laten zien hoe mensen moeten vechten en sterven voor hun eigen land en bezittingen. Maar ook hoe moeders met hun kinderen vluchten en afscheid moeten nemen van hun mannen en vaders. Niet wetend wanneer zij elkaar ooit nog zullen terugzien. Vluchtelingen zoals ouderen, vrouwen, kinderen en kleine kinderen, slepend met rol koffers, rugzakjes en plastic tasjes van ook de ons bekend supermarkten. Zelfs de huisdieren werden niet achtergelaten. Hiermee in overvolle treinen of in de kou lopend aankomen in landen rondom Oekraïne. Dit alles met dagenlange wachttijden.

Vermoeid en emotioneel zoekend naar rust en veiligheid, waarheen weten zij niet. Alles achterlatend wat hun dierbaar is richting een onbekende bestemming. Van een normale veelzijdige samenleving naar een verwoest leven in minder dan een week tijd.

Zij hebben snel de absolute hulp nodig.

Er zijn in Nederland diverse goede acties opgestart door o.a. Nederlanders die een band hebben opgebouwd met Oekraïne als land en met haar inwoners. Steun en help deze acties. Er zal komende tijd nog veel meer gevraagd worden, zowel in ons land, onze provincie, ons dorp evenals in de rest van Europa.

Steun bijvoorbeeld de actie Willem Namensma [LINK]

 

 

 https://www.omropfryslan.nl/nieuws/1133851-verschillende-acties-om-mensen-oekraine-te-helpen-we-willen-iets-doen

Helpt u ook mee om te helpen!


 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.