DRACHTEN-MENAAM 9 april 2022 – Toch wel een heel bijzonder kampioenschap voor Constantia 1895 op het Open Nederlands Fanfare Kampioenschap te Drachten. Er hadden zich aanvankelijk 4 Nederlandse orkesten opgegeven voor deelname in de 2e divisie.

Orkest13 Medium

Fanfare Constantia 1895 olv dirigent Paul van Gils - Foto ONFK Warber Communicatie

Het verplichte werk “Tabula Rasa” van componist Jan Bosveld had dus 4 keer voor het aanwezige publiek en jury gespeeld moeten worden. De realiteit op 9 april was geheel anders. Uiteindelijk was het alleen onze fanfare Constantia onder leiding van dirigent Paul van Gils die het tegen zichzelf moest opnemen. Jammer voor de aanwezige componist Jan Bosveld, helaas moest hij het doen met maar 1 optreden van zijn bijzondere werk. De fanfare had zich uitstekend voorbereid en het kampioenschap was eigenlijk al binnen. Neemt niet weg dat het optreden uitstekend verliep en kreeg de fanfare uitstekende beoordelingen van de meervoudige juryleden. Jurylid Jan de Haan noemde het een lofwaardig optreden. Een mooi resultaat na 2 jaar Corona tegenslagen en eindelijk weer los. De wisselbokaal was er zeker niet minder om.

RK0A8568 Medium RK0A8579 Medium
Dirigent Paul van Gils blij met het uitstekende resultaat Altijd een spannend moment, wat heeft de jury er over geschreven

Foto's Henri Visser - menaldumdorp.nl en Waadklank.nl

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje