Op 7 mei 2022 trapt De Bazuin om 14.00 uur in de Martinikerk Franeker het kunstwerk Gaia muzikaal af. Deze indrukkwekkende wereldbol van 7 meter waar de mystiek ook muzikaal omheen hangt is de moeite waard om te hebben gezien.

Deze voorstelling gaat dan ook de wereld over. Net zoals de 3 Reuzen van het straattheater Royal de Luxe, die we zagen in Leeuwarden 2018. De installatie Gaia is van de Britse kunstenaar Luke Jerramis en een blikvanger voor iedereen. Je kijkt door de ogen van een astronaut. Het publiek kan zo binnenlopen. De toegang is gratis.

Kunstmanifestatie Arcadia
Waar de kunstzinnige op schaal gemaakte wereldbol Gaia voorstaat past bij alle waarden van de Fanfarekorps De Bazuin uit Tzummarum. De eigen voorstelling De Oergong past hier ook naadloos bij. Beide voorstellingen zijn onderdeel van uit het programma van kunstmanifestatie Arcadia. Ze staan voor verbinding met de aarde, elkaar en het netjes achterlaten voor toekomstige generaties.

Klaske Bonnema, initiatiefnemer voorstelling De Oergong en bestuurslid: "Natuurlijk zeiden we ja, toen ons gevraagd werd de opening op te luisteren met onze muziek. Onze vereniging en onze voorstelling De Oergong vullen elkaar prachtig aan. Op de één of ander manier raakt de muziek, de plek Koehool, en de verhalen nu al bij iedereen een snaar. Het maakt wat los. Dit willen we graag delen met ons publiek.”

Over Gaia
Het kunstwerk geeft het publiek de mogelijkheid om onze eigen planeet te bekijken zoals de bemanning van de Apollo 17 haar zag, in 1972. De bol is gemaakt van wit weefsel, bedrukt met beelden in hoge resolutie, geleverd door de NASA. De voorstelling loopt van 6 mei t/m 21 mei in de Martinikerk in Franeker.

DE OERGONG def SmallOver De Oergong
Vanaf 15 t/m 19 juni speelt De Bazuin samen geluidskunstenaar Sytze Pruiksma en trompetvirtuoos Eric Vloeimans met een serie van vijf midzomerwadconcerten óp het Wad, aan de achterkant van de Waddendijk bij Koehool. Het Wad levert de inspiratie voor het concert. We spelen het stuk 'Images of a Sea', waarin de geluiden en de sfeer van het Wad
een belangrijke rol spelen. Geen concert in de serie van vijf is hetzelfde door de vele improvisaties van de muzikanten.

Over kunstprogramma Arcadia
100 DAGEN VOORSTELLINGEN,EXPOSITIES EN MIENSKIP


 Bron: CMV De Bazuin Tzummarum

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje