MENAAM 18 juni 2022 - Onder belangstelling van vele buurtgenoten is de buurtbank geplaatst in het parkje aan De Dobbe bij de Boskrânne.

 IMG 2458bc Medium

 

Buurtbank Menaam

 

IMG 2487bc MediumErgens in 2019 heeft gemeente Waadhoeke buurtbanken uitgedeeld aan de dorpsbelangen van de dorpen in de gemeente. Wij hebben als dorpsbelang ja gezegd tegen zo’n bank. Het doel van de bank was de saamhorigheid in een dorp of stad te vergroten door gezamenlijk een ontwerp te maken en vervolgens dit ontwerp (tekening) op de bank te mozaïeken.

Dorpsbelang heeft Tjitske Bergsma gevraagd een ontwerp te maken. Ze heeft de contouren van de gemeente Waadhoeke gemaakt met een eenhoorn die daar uitbreekt. Een beetje een knipoog naar Menameradiel zeg maar. We hadden bedacht dit met een aantal ouders en kinderen van groep 7 en 8 te doen.

Maar helaas toen kwam de corona. De bank, die bij de familie van der Schaaf aan de Stapel stond, kwam op een zeer laag pitje te staan.

Vervolgens ging het land steeds wat meer open maar bleef de bank op dat lage pitje staan. Uiteindelijk zei Marga Bouwman, bestuurslid dorpsbelang, laat mij het maar doen. De tekening staat op de bank, ik ga zorgen voor steentjes (die we via de gemeente hebben gekregen) en ik maak het af. Een mega klus!

IMG 2442bc Medium IMG 2445bc Medium IMG 2462bc Medium

Veel belangstelling vanuit de buurt bij de plaatsing van de buurtbank

Marga heeft deze mega klus geklaard! Daar zijn we heel dankbaar voor. Ook gaat er een grote dank naar de familie van der Schaaf waar de bank al die tijd heeft gestaan. De laatste weken mocht de bank bij hun in de loods staan zodat Marga droog kon werken.

IMG 2448 MediumZaterdag 18 juni is met behulp van Haye van der Schaaf en Jeroen Baarda
de bank op zijn plek gehesen.

De bank staat bij het water van de Dobbehof aan de kant van de Boskrânne.

Alle bedankt dat dit (toch wel een beetje hoofdpijn..) project  is geklaard!
Dorpsbelang Menaam
foto's menaldumdorp.nl


 

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.