WAADHOEKE 10 november 2022 - DELTA Netwerk gaat in gemeente Waadhoeke glasvezel aanleggen. Naast Franeker krijgen ook de 34 kernen toegang tot glasvezelinternet. Op dinsdag 8 november ondertekenden wethouder Kees Arendz van gemeente Waadhoeke en directeur Piet Grootenboer namens DELTA Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Waadhoeke. Hiermee geven zij het startschot voor de uitrol van het glasvezelnetwerk. De aanleg in Franeker start deze maand en het laatste dorp zal naar verwachting medio 2024 van glasvezel gebruik kunnen maken. Alle adressen krijgen kosteloos een glasvezelaansluiting. Om gebruik te maken van de glasvezelaansluiting is een abonnement nodig van een van de deelnemende telecomaanbieders. Inwoners kunnen zich nog aanmelden voor een glasvezelabonnement via deltanetwerk.nl.

Weth dir ondertekening MediumPiet Grootenboer licht toe: “Deze overeenkomst biedt de basis voor de aanleg van glasvezel binnen de gemeente. Net voor de zomer bleek er al voldoende animo voor glasvezel in Franeker en vorige week hebben we kunnen aankondigen dat ook alle dorpen een glasvezelnetwerk krijgen. We zijn heel blij dat het gelukt is. De campagne kende een zeer groot aantal kernen en dat over een flink uitgestrekt gebied. Fantastisch dat we zoveel huishoudens gaan voorzien van een zeer betrouwbare infrastructuur voor internet en digitale televisie.”

Namens gemeente Waadhoeke vertelt Kees Arendz: “Het gaat gebeuren. Binnenkort is heel de gemeente aangesloten op het netwerk dat klaar is voor de toekomst. In gemeente Waadhoeke, en eigenlijk in heel Friesland, is het enorm prettig wonen. Een glasvezelverbinding draagt daar zonder meer aan bij. DELTA Netwerk heeft in Friesland laten zien dat het een betrouwbare partij is. Met deze samenwerking kan de aanleg van start van een modern en duurzaam glasvezelnetwerk.” “Of het nu over de zorg op afstand gaat, makkelijker thuiswerken of comfortabeler wonen, we kunnen niet meer zonder internet voor ons welzijn.”, vult Grootenboer aan.

Glasvezel Informatiepunten in Franeker en Sint Annaparochie blijven open
Mensen die meer willen weten over glasvezel of de aanleg ervan, kunnen terecht bij het Glasvezel Informatiepunt aan de Dijkstraat 9 in Franeker en aan de Van Harenstraat 18 in Sint Annaparochie. Aanmelden kan verder via de website en de lokale wederverkopers die ook op deltanetwerk.nl te vinden zijn.

Over DELTA Netwerk
Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al meer dan 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

[dit artikel delen op]





Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.