MENAAM 19 november 2022 – Eindelijk na lang wachten, nu ook Sinterklaas met zijn pieten weer in Menaam. Maar oei, de agenda piet was even helemaal verkeerd bezig geweest door Sinterklaas veel te vroeg naar Menaam te sturen.

IMG 3729bc Medium IMG 3805bc2 Medium
 Waar is toch iedereen?  Hoor? muziek nog héél ver weg

Groot was de paniek dat al het verkeer achter Sinterklaas vast stond en het kruispunt voor de afspraak helemaal leeg was. Geen muziek, geen kindertjes en ook geen zenuwachtige grote mensen. Nee, helemaal niks. Gelukkig hoorde de pieten boven hoog in de brandweerauto, dat de muziek in de verte al onderweg was. Sinterklaas ging stilletjes helemaal achteruit en alle kindertjes hadden niets in de gaten. Zo kwamen Sinterklaas en zijn pieten keurig op tijd met veel herrie en kabaal Menaam binnenrijden.

IMG 3750bc Medium IMG 3754bc Medium
 Eindelijk met de sirene aan ons dorp in  En natuurlijk, een vol en opgetogen kruispunt

Met volop zonneschijn en een fris en koud windje ging de stoet door Menaam. Voorop de majorettes en het grote muziekkorps van DSG (Concordia Sexbierum – Oranje Minnertsga – CMH Menaldum) die door samenwerking groot zijn geworden.

IMG 3782bc Medium IMG 3906bc Medium
 Rondgang Sinterklaas met DSG  Pieten in actie voor meer pepernoten

Na de rondgang op het ijsbaanterrein eindelijk het grote sinterklaasfeest. Maar oei, wat kwam daar toch aan, daar kwamen twee pieten met een groot spandoek het ijsbaanterrein op rennen. “Wij willen meer pepernoten” stond duidelijk op het spandoek te lezen. Alle kindertjes konden zien hoe Sinterklaas met beide pieten keurig onderhandelde en zijn pieten meer pepernoten toezegde voor al het harde werk wat hun de komende lange en donkere avonden te doen staat. Dat kan je zeker verwachten als je dat hele grote boek van sinterklaas zag met al die mooie verhalen.

IMG 3898bc Medium

Meer foto's van Menaldumdorp zijn te vinden in het fotoalbum: [FotoAlbum]
Intocht Sinterklaas 2022 [DiaShow]
Redactie en foto's door Menaldumdorp.nl

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.