MENAAM 29 december 2022 – Met koning winter op hele grote afstand toch kunnen schaatsen in Menaam. Met name voor de jongste jeugd even een prima moment om de ijzers onder te binden.


20221229 142250bc Medium
Met 9 graden Celsius boven nul en een onverwacht zonnetje, een uitgelezen kans even te kunnen oefenen voor misschien wel het echte ijs later in het nieuwe jaar. De schaatspret van 18 december j.l. was wel heel erg kort.

De schaatsbaan is tot stand gekomen door onze IJsclub DOW Menaam 1967 en is gratis toegankelijk voor alle Menamers. Met Koek en Sopie aan de baan toch even genieten van een oer Hollandse schaatsmoment voor de jongste jeugd. Ook vrijdag nog open, “ijs en weder dienende” voor het weer is nu niet van toepassing.

Foto's met dank aan J. Giesing DOW


Artikel DOW (De Oanhâlder Wint) Menaam

December 2022 - Kunstijsbaan in Menaam op het gemeentehuisplein op donderdag 29 en vrijdag 30 december 2022.

Wanneer komt er weer eens een echte winter vragen wij ons af als ijsclub bestuur. De aarde wordt steeds warmer dus hebben wij als bestuur van D.O.W. bedacht gaan we een kunst ijsbaan in Menaam neer leggen die wel wat warmte kan hebben zodat we toch even kunnen schaatsen.

Op donderdag 29 en vrijdag 30 december komt de kunst ijsbaan van 100m² op het parkeer terrein van het oude gemeentehuis te liggen, De baan is toegankelijk voor alle Menamers, schaatsen en dubbelglijders zijn .aanwezig en zijn er een paar bankjes voor het onderbinden, De toegang op de baan is gratis en ook de schaatsen en dubbelglijders zijn gratis te gebruiken.

De baan gaat 's morgens om 10.00 uur open

Ook heeft D.O.W. er beide dagen een Koek en Sopie kraam bij de baan.
Laten we er 2 gezellige dagen van maken met z'n allen met veel kunstijs plezier.

Bestuur D.O.W.

Meer informatie DOW zie [website]


 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.