Maandelijkse inloop Documentatie Menaam

donderdag 5 oktober as. vanaf 19:30 - 20:30 uur - Skilpaad 1
Verzameling foto’s en verhalen over mensen, gebouwen en gebeurtenissen uit Menaam en directe omgeving.

MENAAM 1 januari 2023 – Na de nominaties nu de uitslag van Menaem yn’t Krystljocht. Vele woningen zijn vanaf de openbare weg bekeken op sfeer en zichtbaarheid.

Sommige heel uitbundig en andere heel sfeervol. Ook de eerdere prijswinnaars van voorgaande jaren waren weer een eervolle vermelding waard. Opvallende straten dit jaar waren de Achterbosk en de Boskrânne. 4 woningen in de Achterbosk (zuidzijde) gaven gezamenlijk een prachtig en kleurrijk geheel. De laatste woning was ook zeker de nominatie waard. De Boskrânne had echt twee kanten. Was de zuidzijde nagenoeg huis aan huis versierd met mooie kerstverlichting, de noordzijde nagenoeg huis aan huis in het donker. Wat had de noordzijde 's avonds toch een prachtig uitzicht dachten wij.

 

 Winnaars Als het om de woningen was de keuze niet gemakkelijker. Uit een 10-tal nominaties is de uitslag volgens de redacties:
1e MenaamYntKrystljocht 12 Medium

1e Prijs

Deze woning prachtig verlicht met een mooie grote kerstboom, dakrand verlichting en een verlicht boompje. Daartussen een verlicht figuurtje omgeven door donkere kerstballen die op zich weer als planeten een “ruimtelijke” sfeer creëerden door het reflecterende schijnsel in de grote kerstballen.

2e MenaamYntKrystljocht 99 Medium

2e Prijs

Een maar klein tuintje tot in alle hoeken versierd. Van kerstboompjes op de hoeken en een kerststal achterin de nis. Een schattig geheel volgens één van onze mede redactieleden. Wel erg jammer dat naast de kerststal achteraan erg rommelig overkwam doordat er nog keukentrapjes stonden. Op de foto voor de sfeer maar even weggepoetst.

3e MenaamYntKrystljocht 60 Medium

3e Prijs

Een grote voortuin en in alle beschikbaar plaatsen versieringen. Boompjes, struikjes, een verlicht figuur en een complete versierde kerstboom naast de woning. Deze woning stond ook in eerdere jaren op de nominatielijst van de beide redacties.

 MenaamYntKrystljocht 4x3 46 Medium

Straatprijs

De straat met mooie doorlopende sterren verlichting dit jaar volgens de redactie de Lyaersmastritte en Fleringastrjitte. Op de foto één van de extra versierde lichtpalen.

 Foto's www.menaldumdorp.nl


Prijswinnaars van harte gefeliciteerd met jullie prijzen. En natuurlijk mooi dat zoveel Menamers creativiteit en energie hebben gestoken in een sfeervol Menaem yn’t Krystljocht. En wie weet graag tot de volgende donkere dagen naar de kerst en jaarwisseling. Komende dagen zullen we de prijsjes bij de winnaars langs brengen.

 

 MenaamYntKrystljocht 3 Medium

Namens Doarpsbilang Menaem,de beide redacties fb-dorpsbelangmenaam en Menaldumdorp, een mooi en een heel voorspoedig 2023 toegewenst.


 

MENAAM 27 december 2022 - Na een 2 uur lange fietstocht door Menaam hebben de redacties van FB Dorpsbelangmenaam en Menaldumdorp de volgende selectie gemaakt.

Natuurlijk zijn keuzes met zo veel leuke initiatieven moeilijk, maar ook leuk om te doen. Gekeken wordt naar zichtbaarheid in de omgeving en de sfeer die het oproept. De nominaties zijn terug te vinden in onderstaande samengestelde foto.

MYKrystlocht003 Medium

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.