MENAAM, 15 augustus 2023 – Het zal de meeste inwoners van Menaam al zijn opgevallen dat vele straten in ons dorp zijn voorzien van enorme hopen tuinafval en in veel gevallen zijn dit de bruine buxusstruiken.

 20230815 150201 bc Medium

Met veel lege plekken in de tuinen waar de struiken zijn uitgegraven. Dit alles is het gevolg van de buxusmot die oorspronkelijk uit Azië komt en in de afgelopen jaren een plaag is geworden in delen van Europa, waaronder Nederland. Er is in Menaam nog nauwelijks een groene buxus te vinden. Ondanks de vele buxushopen zijn er nog steeds veel heggen en struiken die troosteloos in tuinen en perken staan.

20230815 150019 bc Medium 20230815 152400 bc Medium 20230815 153823 bc Medium
     

Volgens de Omrin-app staat de groeninzameling gepland voor donderdag 17 augustus. Dit is een gelegenheid om de struiken te laten afvoeren.

foto's en tekst redactie Menaldumdorp.nl

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.