MENAAM, 27 augustus 2023 – Een dag doordrenkt met de klanken van muziek, de aroma's van heerlijke snacks en de glans van glimmend Amerikaans erfgoed. Ondanks de grillige weersomstandigheden die zo nu en dan een spelbreker leken te zijn voor de opkomst van de motorliefhebbers, slaagde de Frisian American Sunday erin om zijn kenmerkende charme te behouden.

De schittering van prachtig onderhouden Amerikaanse auto's en motoren is een ware visuele traktatie voor zowel jong als oud. Het is een spektakel dat de harten van autoliefhebbers en publiek sneller doet kloppen en de nostalgische glorie van het verleden herbeleven.

 20230827 163826bc Medium

De Frisian American Sunday is al vele jaren een hoogtepunt op de evenementenkalender in het centrum van Menaam. Het terrein opent deze dag de poort enkel voor voertuigen van Amerikaanse makelij. Het is een viering die de unieke schoonheid van deze voertuigen eert. Vooral de wagens en motoren uit de betoverende jaren 50, 60 en 70 worden geprezen om hun tijdloze elegantie en iconische ontwerpen. Een wandeling tussen deze rijdende stukjes geschiedenis is als een reis terug in de tijd, waar de glans van chroom en de vloeiende lijnen van de carrosserieën herinneringen oproepen aan vervlogen dagen.

20230827 161826bc Medium 20230827 162209bcpg Medium 20230827 162457bc Medium

 


20230827 161928bc MediumHet is intrigerend om op te merken dat de afgelopen twee jaar het evenement samenviel met de Formule 1-race in Zandvoort. Dit unieke overlap heeft de bezoekers echter geen enkel moment laten missen. Integendeel, het gaf hen de kans om zowel te genieten van het brullende geluid van de Amerikaanse motoren als van de flitsende snelheid van de Formule 1-wagens, rechtstreeks vanaf het evenemententerrein.


De volgende editie van de Frisian American Sunday staat gepland voor de laatste zondag van augustus. Dit belooft opnieuw een dag te worden waar autoliefhebbers, motorfanaten en gezinnen samenkomen om de tijdloze aantrekkingskracht van Amerikaanse voertuigen te vieren. Een dag waarop het verleden weer herleeft in het heden.

Redactie en foto's www.menaldumdorp.nl
Noot bij de foto's, deze zijn na 16.00 uur gemaakt.

 

Meer informatie is te vinden op http://www.frisian-american-sunday.nl/
of op de FaceBook Pagina van de organisatie.


 

Eerdere edities American Sunday: [2019]

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.