Groots Afscheidsconcert op zaterdag 10 februari vol muzikale hoogtepunten

Dirigent Ido Gerard Kempenaar neemt na maar liefst 17 jaar afscheid van Brassband Halleluja Menaam. Daarom wordt er op zaterdag 10 februari een groots Afscheidsconcert georganiseerd. Kempenaar draagt deze avond het stokje symbolisch over aan de nieuwe dirigent Nynke Jaarsma.

Ido Gerard Kempenaar Medium

Succesvolle jaren
Onder de muzikale leiding van Kempenaar is de brassband gegroeid en zijn in de loop der jaren mooie resultaten behaald. Tijdens de Nederlandse Brassband Kampioenschappen behaalde Halleluja in de vierde divisie altijdPoster Afscheidsconcert Ido Gerard Kempenaar Medium de top vier en wisten zij vier keer de kampioenstitel mee naar Menaam te nemen (2008, 2009, 2012 en 2018). Met het Concertconcours in 2016 behaalden ze een eerste prijs met 87,08 punten en recht op promotie. Zij werden met het hoogste puntenaantal van die dag ook concourswinnaar. Daarnaast zijn er veel mooie optredens verzorgd. Waaronder Jubileum-, Lente- en Maestro concerten. Maar ook deelname aan festivals op onder andere Schiermonnikoog, de optochten tijdens het dorpsfeest in Menaam en miniconcerten bij de verzorgingshuizen in Menaam.

Ido Gerard Kempenaar: “Halleluja is een vereniging waar ik mij sterk mee verbonden voel. In al die jaren hebben we veel meegemaakt. Door andere dirigeerwerkzaamheden ontbreekt het mij aan tijd om mij volledig in te blijven zetten voor Halleluja. Ik wil mij graag verder ontwikkelen en moet daarin keuzes maken. Het is daarom tijd om het stokje over te dragen.”

Anna Geesje Bakker (voorzitter): “Samen met Ido heeft de brassband zich de afgelopen jaren prachtig mogen ontwikkelen. We hebben veel mooie concerten mogen geven, groot en klein. Daarnaast hebben we veel bijzondere momenten samen mogen beleven. Zoals doopdiensten, bruiloften, maar ook afscheidsdiensten. In die zin blijven Halleluja en Ido altijd aan elkaar verbonden. We gaan zijn bevlogenheid en muzikaliteit missen. We wensen hem veel succes in zijn verdere carrière.”

Muzikale herinneringen

Speciaal voor dit concert is een gevarieerd programma samengesteld. Vol met werken waar Kempenaar en de Hallelujanen bijzondere herinneringen aan hebben. Een combinatie van klassieke werken, koraalmatige composities, bijzondere solo’s en het lichtere genre zorgen voor een verrassend en gevarieerd concert. Om Kempenaar te bedanken werd hij door de Hallelujanen verrast met een speciaal voor hem geschreven werk. Rob Goorhuis componeerde de koraalcompositie ‘Ivich Rjochter, Jo dy’t binne’. Natuurlijk wordt ook deze bijzondere muzikale ode gespeeld.

Nynke Jaarsma MediumNynke Jaarsma neemt het stokje over
Vanaf februari gaat Halleluja verder met een nieuwe dirigent. Na diverse rondes met proefdirecties verwelkomen zij Nynke Jaarsma: “Ik vind het heel leuk om Ido op te volgen. Muzikaal kunnen we het goed vinden, bleek al een paar keer toen we samen jureerden. Dus het orkest en ik kunnen mooi voortborduren. Ik heb heel veel zin om weer met een brassband aan de slag te gaan en met Halleluja in het bijzonder.”

Gastoptreden Adri de Boer
Adri de Boer verleent zijn medewerking aan deze bijzondere avond. Halleluja, Kempenaar en de Boer hebben al vaker samen optredens verzorgd. De Friese troubadourAdri de Boer neemt het publiek mee in allerlei onderwerpen uit het dagelijks leven. In 1998, 2001 en 2021 won hij het Liet zangfestival met het beste, originele lied in het Fries. Inmiddels heeft hij een groot oeuvre opgebouwd en weet hij zijn publiek op een indrukwekkende manier te raken.

 

Kaartverkoop
Brassband Halleluja verwelkomt jullie graag tijdens dit unieke Afscheidsconcert in de PKN Menaam op zaterdag 10 februari. Kaarten zijn vanaf 19.00 uur verkrijgbaar aan de kassa. Er is geen voorverkoop. Kom op tijd, want vol is vol!

Alle informatie op een rij

  • Zaterdag 10 februari
  • PKN Menaam
  • Inloop vanaf 19.00 uur
  • Aanvang om 19.30 uur
  • Entree €10 incl. consumptie - Kinderen tot 12 jaar gratis
  • Ga voor meer informatie naar www.hallelujamenaam.nl

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.