Op 1 februari is het 150 jaar geleden dat de kerk van Menaam zoals we die nu kennen werd geopend. Dat viert de Protestantse Gemeente van Menaam graag met het hele dorp!

Op zondag 28 januari begint om 9.30 uur een feestelijke kerkdienst met als voorganger ds. Jeroen van Olffen, waarin volop aandacht besteedt wordt aan het jubileum. Wees welkom, ook als u geen kerklid bent.

Op zaterdag 3 februari wordt om 10.00 uur en 13.00 uur letterlijk hoog van de toren geblazen dat het feest is in het kerkgebouw. Om 10.00 uur gaan de deuren open voor een tentoonstelling over 150 jaar kerk en gemeenteleven. U kunt de kerk bekijken en aan de hand van grote informatieborden iets leren over de geschiedenis van het gebouw, het orgel, de toren et cetera.

IMG 20231224 WA0001 wm

De notabelen van de kerk, eindjaren '40 of beginjaren '50.
Foto: Documentatie Menaam

Documentatie Menaam heeft uit de archieven groepsportretten geselecteerd van de mannen- en vrouwen-, jongens- en meisjesverenigingen, maar ook van bijvoorbeeld de koren en het korps die aan de kerk verwant waren. Door de hele kerk komen grote afdrukken waarop u zichzelf of (groot)ouders, andere familieleden, vrienden en kennissen kunt terugzoeken. Daarnaast zijn er tafels met mappen met nog veel meer foto's en documenten, die vast veel herinneringen zullen oproepen. Ook heeft de koster een aantal bijzondere attributen uit vroeger tijden opgeduikeld.

In een aparte zaal verzorgt Anne Baarda om 11.00 en 14.00 uur een presentatie over het ontstaan en de ontwikkeling van het dorp Menaam.

De tentoonstelling is gratis te bezoeken, tot 17.00 uur is het vrije inloop. De hele dag door er koffie en thee en (zo lang de voorraad strekt) een lekkere traktatie. Van harte welkom!

Bron: Menaem yn't Ljocht / Protestantse Gemeente te Menaam en Documentatie Menaam

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.