Drum- en Showfanfare DSG succesvol op het 25e wereldkampioenschap van de internationale organisatie World Association of Marching Showbands (WAMSB) tijdens de 67e Internationale Rasteder Musiktage.

Drumfanfare – Color Guard – Twirl – Jong DSG

RASTEDE - Afgelopen zaterdag 29 juni reisden de leden van Drum- en Showfanfare DSG [Door Samenwerking Groot] af naar Rastede om mee te doen aan dit grootse meerdaagse evenement. Een grote groep leden, supporters en staff vertrokken vroeg in de ochtend richting Duitsland.

Na maandenlang hard trainen, waarbij het weer behoorlijk tegenwerkte, kon de nieuwe show genaamd Decades eindelijk worden getoond aan de jury, maar bovenal aan het enthousiaste publiek, wat in grote getale afkomt op dit bijzondere, typisch Duitse, muziekfestijn.

Een fantastisch gevoel geeft het wanneer de enorme inzet en van leden en gedreven staff wordt beloond. Na de kwalificatieronde op de zaterdag wist de drumfanfare en haar kleurrijke guard zich te plaatsen voor de finale op de zondag! De eerste 12 gingen door. Met nog een extra tandje erbij en met een teamspirit om U tegen te zeggen eindigde DSG zondag op een succesvolle 7e plek met 84,606 punten. Wat volgde was een grote ontlading, één groot feest!

image1 Medium image2 Medium image3 Medium

Voor het eerst vond op de zaterdagochtend ook een Streetparade plaats met 19 deelnemende bands. Een korte route door het gezellige centrum. Een geweldige ervaring met wederom veel publieke belangstelling. Hier behaalde DSG 85,08 punten een 7e plek. Het bleef nog lang gezellig zondag in de bus onderweg naar huis, met na afloop nog een warm onthaal in Horeca Schatzenburg.


www.menaldumdorp.nl
Bron Tekste en foto's PR DSG [website] [facebook]

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.