Op 13 oktober vindt de opening plaats van het wandelproject "Boerepaad" van de Vereniging voor dorpsbelang Schingen/Slappeterp en het zwemvijver project "De Swanneblom" van de gelijknamige Stichting.

IMG 0818bc Small


Het "Boerepaad" foto Anne Baarda/menaldumdorp

Het boerepaad is een wandelroute door het boereland,voor Menaldum begint deze route aan de Ljochtmisdyk achter de boerderij van de fam.v/d Wal.Aan het begin van de route is kaartje aan gebracht waarop deze routes zijn aangegeven vandaar uit kunt u de pijltjes volgen. Er is een route die gaat richting Slappeterp en een route richting Schingen deze begint even voorbij de boerderij.

IMG 0828bc Small


Opening "Boerepaad" foto Anne Baarda/menaldumdorp

Op dit Boerepaad mogen geen honden komen ook niet aangelijnd, omdat de routes door weilanden gaat waar vaak ook vee aanwezig is. Dit was een van de nadrukkelijke voorwaarden van de land eigenaren om akkoord te gaan.

Beheers commissie Boerepaad,
Anne Baarda.(vertegenwoordiger namens dorpsbelang Menaem)

 

Zie ook het artikel over kuierpaden.

 

[dit artikel delen op]

Feintsje logogrijs links

Website van het dorp Menaam (Menaldum).

De website is opgezet door dorpsbelang Menaam en werkt met een eigen redaktie.

Wij willen u informeren over het dorp Menaam, de historie, de aktualiteit, bedrijven, verenigingen, etc.. Ook u als bezoeker kan aktief gebruik maken van de site door mee te doen aan onze stellingen en op- aanmerkingen via e-mail kenbaar te maken aan onze redaktie. Vragen kunnen worden gesteld via de vermelde e-mailadressen. De website functioneert naast onze dorpskrant "Menaem in 't Ljocht". Dorpsbelang Menaldum.

Heeft u ook iets voor de website, laat het ons weten en stuur het eventueel met foto naar onze redactie:

  FB Feintsje