Nieuws Menaam

Zaterdag 11 september ben je van harte welkom op de open dag bij Tennisvereniging Schatzenburg. Op de Open dag is er van alles te beleven. Je kunt vrijblijvend een balletje slaan, meedoen aan verschillende clinics en aan het introducee-toernooi. Verder kun je verschillende slagen oefenen met het ballenkanon en kun je met de snelheidsmeter meten hoe hard jij de bal kunt slaan!

Programma
TV Schatzenburg en Tennisschol Lucardie heten je van harte welkom op de open dag. In de ochtend is de jeugd van harte welkom. We starten om 10.30 uur en sluiten zo rond een uur of 13.00 af met een gezamenlijke lunch. Tussen 13.00 en 16.00 uur is er volop ruimte voor iedereen van 18 jaar en ouder.

Aantrekkelijk kennismakingspakket
Aan iedereen die tijdens de open dag lid wordt van onze vereniging, bieden we samen met Tennisschool Lucardie een aantrekkelijk kennismakingspakket aan. Voor slechts 49 euro volg je 7 tennislessen. Tijdens deze lessen maak je gratis gebruik van tennisrackets en ander tennismateriaal. Kijk voor meer informatie op www.tvschatzenburg.nl

 

202108310820st44 210911 open dag Medium

Schatzenburg de tennisvereniging voor Dronryp, Menaam en omgeving
TV Schatzenburg is een vereniging waar gezelligheid voorop staat. Een vereniging waar ieder lid op zijn eigen niveau speelt, van recreatief tot competitief. Gedurende het gehele jaar organiseren we activiteiten voor alle leeftijden. De tennisvereniging beschikt over 4 verlichte kunstgrasbanen. Het hele jaar kun je iedere dag tennissen op deze all weather banen. Ook kun je aan de slag in de oefenkooi. Vanuit de kantine en vanaf het gezellige terras heb je goed zicht op de banen en kun je wedstrijden bekijken.

Meer informatie www.tvschatzenburg.nl


 

 

 

[dit artikel delen op]

MENAAM augustus 2021 - Jonge zwaluwen in een boeren aardappelschuur nabij Menaam. Deze worden nog door de ouders gevoerd maar zijn haast klaar om echt uit te vliegen, Inmiddels is de kast leeg.

20210819 163948 800x

Meer over de boerenzwaluw: [LINK]


 

 

[dit artikel delen op]

Op zaterdag 3 en 10 juli 2021 tussen 11:00 en 16:00 uur kunt u starten bij Dykstra State, Bitgumerdyk 24, 9036 VS MENAAM. De koffie en thee staan klaar.

Josse Pietersma, historicus en verteller, passeert u bij de Hege Wier. Hier wordt een unieke act opgevoerd over de geschiedenis van deze stins. Via mooie schelpenpaden fietst u naar de Koepelkerk te Berltsum, de 2021 05 25 152205 lassocultuurhistorische Buorren in. U komt vervolgens in de Beleeftuinen van Joostema, die gescheiden worden door de oude Middelzeedijk (nu: Wiersterdyk). Daarna komt u terecht in het Hemmemapark, waar Maartje van Sluis haar nieuwe boek presenteert: “Het Hemmemapark in Berltsum”. Nieuw is de Menno Simons Theethuin, achter de Vermaning. Hier kunt u pauzeren en de expositie van Onijdes Sijtsma bekijken. Via Bitgum komt u bij de ecologische tuinen van familie De Lang in Bitgummole, waar onder andere een bostuin en Middeleeuwse rozen te bezichtigen zijn. Via Bitgummole fietst u weer terug richting Dykstra State te Menaam, dat het eindpunt van de fietstocht is. U kunt hier genieten van heerlijke appelsap, gemaakt van de appels uit het Hemmemapark.

Voor wie?
De fietsroute is voor iedereen: gezinnen, jongeren, ouderen.

Afstand
De tocht heeft een lengte van ongeveer 12 kilometer. Voor deze buitenactiviteit is
reserveren niet nodig.

Organisatie
Onder andere Boerderijwinkel Dykstra State.
www.friesvleespakket.nl
Friesvleespakket

[Poster PDF]


 

 

[dit artikel delen op]