Nieuws Menaam

MENAAM 21 november 20202020 11 21 124248 Logo pol

 

 

Aan ouders, jeugd en jongeren,

Op verschillende plekken in het dorp hangt momenteel ’s avonds jeugd rond o.a. op het schoolplein. Er wordt veel overlast ervaren, doordat er harde muziek wordt gedraaid, er wordt geschreeuwd en er rommel wordt achtergelaten die schadelijk kan zijn voor de schoolkinderen.

Om dit probleem op te lossen, zou het fijn zijn wanneer de jongeren een eigen plek zouden hebben waar ze met elkaar kunnen chillen, ook in de avond.
Wij vragen u dan ook om met ons en de jeugd mee te denken of er niet ergens zo’n plek te realiseren is. En met hen in gesprek te gaan om ze er bewust van te maken dat het op deze manier niet kan.

Voor wat betreft het aanpakken van de huidige overlast zijn er in overleg met beide scholen, Tuorrebout en Politie (wijkagent) afspraken gemaakt:

  • Meer controle door politie rond en op het schoolplein
  • Lik op stuk beleid, dus niet nog een keer waarschuwen; kosten 95 euro
  • Meer licht en/of camerabewaking
  • Bij herkenning (camera beelden) volgt huisbezoek door de politie.

Natuurlijk willen we bovenstaande acties liever niet, laten we met elkaar zorgen dat het ook niet hoeft en dat we rekening met elkaar gaan houden.

Mocht je ideeën hebben of anderszins betrokken zijn met het bovenstaande, mail dan naar een van de onderstaande mail adressen.

Namens,
Dhr. S Sijbesma ( )
Dhr. J Wagenaar ( )
Dhr. J Bakker ( )
Mw. M Koopmans (wijkagent: 0900-8844)

2020 11 21 124248 Logo voettekst


 

 

[dit artikel delen op]

SetPoint personal trainers - Wij zijn Dirk Boomsma en Harrold Dijkstra, 23 en 25 jaar oud en sinds oktober gestart met ons bedrijf Setpoint Personal trainers in Menaam.  Bij Setpoint personal trainers draait het om jou en het verbeteren van de kwaliteit van jouw leven. Wij staan voor kwaliteit en resultaat en doen niets liever dan mensen helpen de meest energieke versie van zichzelf te worden.

SetpointSmallHet is onze missie om jouw lichaam zo dicht mogelijk bij het ‘’SetPoint’ te brengen. Dit is de staat van het lichaam waarin het optimaal functioneert en kan herstellen.

Hoe beter het herstellend vermogen van het lichaam, des te beter het kan herstellen van en adapteren aan vrijwel elke prikkel waar het lichaam aan wordt blootgesteld, zoals alle fysieke en mentale processen die we dagelijks te verwerken krijgen.

Het zelf herstellend vermogen van je lichaam wordt bepaald door de 6 domeinen: Slaap | ademhaling | immuunsysteem | voeding | stress | bewegen.
In een ideale situatie heb je een herstellend vermogen van 100%. Dat wil zeggen:

  • Je energieniveau is torenhoog
  • Je slaapt goed en wordt uitgerust wakker
  • Het lichaam is fysiek sterk, is in een goede shape en je ervaart geen klachten
  • De kans op ziektes en vage klachten is minimaal.

Onder andere door hoe de huidige maatschappij is ingericht heeft iedereen wel ergens een gat in zijn of haar herstellend vermogen. Hoe groter dit gat des te meer klachten er ontstaan.

Denk hierbij aan: overgewicht, vermoeidheid en futloosheid, slaapproblemen, darmklachten, hoofdpijn, nekpijn, of andere vage klachten.

Met het 6 domeinenmodel als uitgangspunt gaan we jouw ‘’herstellend vermogen’’ zo optimaal mogelijk maken en willen wij jou graag leren hoe je je lichaam vóór je kan laten werken.

Naast personal training bieden wij ook 6 domeinen consulten en groepstraining aan. In een fullbody workout van één uur werk je gericht aan kracht, uithoudingsvermogen en mobiliteit. Vanaf december bieden wij ook specifieke trainingen aan voor senioren vanaf 65 jaar. 

Meer informatie is te vinden op de website van SetPoint personal trainers

https://setpointpersonaltrainers.nl/


 

 

[dit artikel delen op]

IMG 0106doe mee en win SmallMENAAM december 2020 - De donkere dagen zijn weer aangebroken. Dit jaar wellicht extra donker vanwege de Corona problematiek welke ons leven helaas al maanden beheerst. Binnenkort gaan veel mensen het weer gezellig maken in en om huis, met lichtjes en kerstversiering.


Hoe leuk zou het zijn wanneer we ons dorp dit jaar extra in het licht zetten en we nog meer uitpakken om het sfeervol te maken om ons heen. Vooral nu we aan huis gekluisterd zijn.

Doe mee en ga naar onze FaceBook pagina van Dorpsbelang Menaam voor meer details.


 

 

 

[dit artikel delen op]

MYL sinds 1966

Ga naar boven