Zwem. Als je kunt.

Aanmelden tot 7 juni mogelijk.

Er zijn nog enkele plaatsen vrij van de 111 meezwemmers die vlak achter Maarten van der Weijden ongeveer 2 km in elke stad de Elfstedentocht zwemmen. Aanmelden is mogelijk tot en met 7 juni. Het is een behoorlijke uitdaging om 22 kilometer in 72 uren dag en nacht te zwemmen. Daarom mogen alleen geoefende zwemmers deelnemen. De eerste testdag is al geweest. Potentiële deelnemers moesten drie keer twee kilometer binnen het uur zwemmen. Een laatste testdag volgt snel voor de laatste groep aanmelders. Zwem als je kunt, want dit vergeet je nooit meer.

Zwemmen voor donaties
Maarten ondersteunen in zijn missie om zoveel mogelijk geld op te halen voor kankeronderzoek kan ook tijdens het meezwemevenement in Stavoren. Je kan meedoen aan het evenement door geld in te zamelen en daarvoor te zwemmen over een route van 500m of een route van 2000m. Donatiegeld komt 100% ten goede aan onderzoek.

Onderzoeken
De Maarten van der Weijden Foundation heeft met professionals en patiënten zorgvuldig 11 nieuwe onderzoeken uitgezocht om in 2019 te ondersteunen. Een deel is gericht op het vergroten van kans op herstel of verlenging van het leven van de kankerpatiënt. Een ander deel is gericht op het vergroten van de kwaliteit van leven en palliatieve zorg. De 11 onderzoeken zijn te vinden op de website van de 11stedenzwemtocht.

Doorkomst Franeker
De doorkomst van Maarten van der Weijden en de 111 meezwemmers in academiestad Franeker is op zondag 23 juni 12.10 uur. Uiteraard onder voorbehoud. Twee uren voor doorkomst is er een bezinningsprogramma met een lach en een traan op de Spaarbankstraat. Volg daarom ook onze lokale Facebookpagina 11stedenzwemtochtfraneker.nl

foto1

Dit jaar gaat het meezwemmen dan toch echt gebeuren. Ook voor Marc Heijmans. Hij is geslaagd voor de zwemtest. Hij is 1 van de 111 meezwemmers, die bij alle doorkomsten van Maarten van der Weijden letterlijk meezwemt. Dag en nacht, 11steden, 22 kilometer in 72 uren. Een flinke uitdaging.

In 2018 Marc sprong toch even in de Noordersingel, want hij voelde zich verplicht tegenover al zijn donateurs van toen. Wilde het meemaken.

Onder eigen verantwoordelijkheid en met een eigen begeleider op de kant gaat Marc dit heroïsche avontuur van 21 tot 24 juni nu echt aan.

Foto: Marc Heijmans

 
foto2 Medium

Augustus 2018 -Marc Heijmans met zijn gezin tijdens het bezinningsprogramma 11stedenzwemtocht op de Spaarbankstraat in Franeker.

 

Foto: Jan Edwin Geertsma | Saywad

Poster 11 stedentocht 266x398mm 2019 Medium

 

 

[dit artikel delen op]