Foto ActiefMoerings MediumAls voetenexpert en registerpodoloog zie ik veel mensen die last hebben van hun voeten. Veel mensen hebben pijnlijke voeten, maar ook vermoeide voeten of tintelende. Het kan dan bijvoorbeeld gaan om hielpijn, doorgezakte voeten of pijn aan de voorvoet.

‘Ik ben net teruggekomen van vier dagen Disneyland Parijs. Ik heb erg veel heb gelopen. Tot mijn verbazing heb ik geen last gehad van mijn voeten. Ik ben blij dat ik bij u geweest ben voor een behandeling’, schreef Maaike mij laatst. Van dit soort reacties word ik natuurlijk blij.

Mijn naam is Harrie Moerings. In mijn praktijk aan de Prômmehof 3 in Berltsum en aan de Frisiastate 23 a in Oentsjerk behandel ik mensen met voetklachten, maar ook mensen met rugklachten hebben vaak baat bij mijn behandelingen. In het eerste consult onderzoek ik uw voeten. Ik kijk hierbij naar de stand van de voeten, ook onderzoek ik de eeltvorming en de stand van de tenen. Een scheefgegroeide grote teen bijvoorbeeld, kan van grote invloed zijn op de rest van het lichaam. Eelt ontstaat op plekken die overbelast worden door druk of wrijving. Dit kan komen door een afwijkende stand van uw voeten.

Met verschillende moderne technieken zoals een voetenscan, digitale voetafdrukken en een video-opname van uw looppatroon, breng ik uw klacht in beeld. Vervolgens bespreken we samen wat de behandeling zou kunnen zijn.

Registerpodoloog en fysiotherapeut

Misschien kan een steunzool uw problemen oplossen. Omdat ik ook fysiotherapeut ben, kan ik goed beoordelen of oefeningen u kunnen helpen bij uw klachten. Soms is een steunzool de beste oplossing of is het voldoende om enkele oefeningen te doen. Vaak is het een combinatie van de twee. Ik werk nauw samen met collega-fysiotherapeuten zoals fysiotherapiepraktijk Jelle Eijzenga in Berltsum en fysiotherapiepraktijk TMed in Oentsjerk, om de meest optimale zorg voor uw voetklacht te bieden te bieden.

Podozorg Nederland

De praktijk is aangesloten bij Podozorg Nederland. Podozorg Nederland is een groep (register)podologen en podotherapeuten die het er samen over eens zijn hoe de optimale voetzorg er uit moet zien en zo handelen wij ook. Voor elke voetklacht bieden wij een complete oplossing op maat. Wij komen zesmaal per jaar bij elkaar om de nieuwste ontwikkelingen op ons gebied te bespreken en aan nascholing te doen.

Zorgverzekeraar

Mijn behandeling wordt vaak vergoed door uw ziektekostenverzekering. Zorgverzekeraar De Friesland vergoedt mijn behandeling volledig als u een AV Extra, AV Optimaal of een AV Friso heeft. Als u de kosten niet vergoed krijgt, bied ik u een korting aan van 15 % aan voor het eerste consult. Mocht u een afspraak willen maken, kan dit op 06 31 21 41 11 of via mijn website, www. podozorg-berlikum.nl Uw voeten, mijn zorg.


 

[dit artikel delen op]