MENAAM juni 2020 - Sinds 2006 bestaat zwemvijver de Swanneblom te Slappeterp. De zwemvijver is ondergebracht in een Stichting welke financieel door donateurs gesteund wordt.

 DSC00282 Small

In 2016 is een rietfilter aangelegd voor een nog betere waterkwaliteit: om de 2 weken controle door Wetterskip Fryslan. Aangezien het openlucht zwembad Schatzenburg dit jaar niet open gaat, hopen wij dat veel gezinnen gebruik gaan maken van zwemvijver de Swanneblom met strand, waterspeeltoestel en omliggende zonneweides. Corona-richtlijnen (vanuit de Rijksoverheid) staan op de bebording bij de zwemlocatie.

DSC00285 SmallVoor het dragen van de kosten voor onderhoud (maaien / controle / afval / elektra / rente / aflossing etc.) is geld nodig. Het komende seizoen is het doel van het bestuur om

meer donateurs te werven voor het behoud van zwemvijver de Swanneblom. Nieuwe donateurs kunnen zich melden op www.swanneblom.com en op drukke dagen zal er door het bestuur ter plaatse aan bezoekers worden gevraagd om donateur te worden van de stichting.

Het bestuur hoopt u deze zomer te treffen bij zwemvijver de Swanneblom en u als nieuwe donateur te mogen verwelkomen, zodat het voortbestaan van de Swanneblom ook de komende jaren gewaarborgd blijft.


 Bron en foto's www.swanneblom.com

[dit artikel delen op]