Delta logo Custom


WAADHOEKE 20 augustus 2022 - Glasvezelcampagne voor dorpen in gemeente Waadhoeke gaat van start

DELTA Netwerk start een glasvezelcampagne voor de inwoners van alle dorpen in de gemeente Waadhoeke. Bij voldoende deelname van de huishoudens komt er een glasvezelnetwerk. Je doet mee door vóór 26 oktober 2022 een abonnement af te sluiten bij één van de aangesloten telecomaanbieders, Caiway glasvezel, DELTA, Helden Van Nu, Kliksafe of Online.nl. Aanmelden kan na de postcodecheck op deltanetwerk.nl.

DELTA Netwerk heeft als missie: snel internet voor iedereen in Nederland. Grote delen van het buitengebied in de gemeente Waadhoeke is al aangesloten of in aanleg. Onder de inwoners van Franeker, Dongjum en Schalsum bleek eind juli dat er voldoende animo. Hier zal de aanleg in september starten en zullen de huishoudens in 2023 aangesloten zijn op het glasvezelnetwerk. Afgelopen jaren kende DELTA Netwerk succesvolle campagnes voor de kernen in de buurgemeenten Súdwest-Fryslân en Leeuwarden.

Vanaf 22 augustus kunnen de inwoners van 34 dorpen in gemeente Waadhoek zich aanmelden. Ook worden, vanwege de beoogde route van het glasvezelnetwerk, de dorpen Wijnaldum en Midlum uit de gemeente Harlingen meegenomen in deze campagne. Iedereen die het betreft wordt hierover persoonlijk geïnformeerd door middel van een brief. Meer Informatie over glasvezel en de voortgang van de campagne vind je op deltanetwerk.nl.

Glasvezel in de grond leggen

Glasvezel; betrouwbaar netwerk met zeer hoge capaciteit
Juist in deze tijd, waarin veel mensen nog thuiswerken en we steeds vaker met elkaar videobellen, ervaren we hoe belangrijk een stabiele en supersnelle internetverbinding is. Ook zorg op afstand maakt langer thuiswonen mogelijk en steeds meer ‘slimme’ apparaten zijn in een huis te vinden. Het internet houdt ons letterlijk en figuurlijk verbonden met elkaar. Glasvezel is veel sneller, stabieler en betrouwbaarder dan het huidige internet.

Online en fysieke Informatieavond
Meer informatie over de voordelen en mogelijkheden van glasvezel zullen in circa 45 minuten gedeeld worden op een online informatieavond op maandag 5 september, woensdag 28 september en dinsdag 11 oktober om 19.30 uur. Op deltanetwerk.nl meld je je hiervoor aan. Ook is er altijd wel een fysieke informatieavond in de buurt. Tussen 7 en 23 september zijn we te vinden in Dronryp, Menaam, Sint Annaparochie, Sint Jacobiparochie, Sexbierum, Tzummarum en Berltsum. Kijk voor de locaties en tijden op deltanetwerk.nl.

Glasvezel Informatiepunt in Franeker
DELTA Netwerk helpt je graag in het Glasvezel Informatiepunt aan de Dijkstraat 9 in Franeker of aan de Van Harenstraat 18 in Sint Annaparochie. Een glasvezeladviseur is er aanwezig voor vragen over glasvezel of om hulp te bieden bij het afsluiten van een abonnement. Ook is een adviseur telefonisch bereikbaar op 06 - 1886 5706. Je kunt er binnenlopen van woensdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en zaterdag van 10.00 tot 17.00 uur

Over DELTA Netwerk
Wij zijn DELTA Netwerk, onderdeel van één van de snelst groeiende glasvezelbedrijven van Nederland. Wij zorgen voor de aanleg en het onderhoud van glasvezel in Nederland en hebben de ambitie om zo veel mogelijk mensen toegang te bieden tot ons razendsnelle glasvezelnetwerk. Inmiddels hebben al zo'n 1.000.000 huishoudens en bedrijven toegang tot het landelijke netwerk van DELTA Netwerk. En daar komen iedere maand nog zo’n 30.000 adressen bij. Op naar 2 miljoen huishoudens en bedrijven die in 2025 gebruik gaan maken van het allerbeste internet.

Kijk voor meer informatie over de glasvezelcampagne in Waadhoeke op deltanetwerk.nl.


 (red) Informatieavonden lokaties, tijden en programma [LINK]

[dit artikel delen op]