Menaam 12 december 2022 – Het is fris en nagenog windstil als ik bij -4 graden door de donkere straten van Menaem loop. Donker, maar lang niet overal. Er zijn al straten die al uitnodigend met veel feestelijke kerstlichtjes, vlokken en sterren zijn versierd.

krystcompilatie SmallSommige woningen met veel lichtjes, verlichte figuurtjes en kleine of grote kerstbomen. Kon je drie jaar geleden de prachtige Fairybell lichtbomen met heel veel lichtjes op één hand tellen, nu zoveel te zien dat je daar handen te kort komt.. Naruurlijk is het niet mogelijk of is het niet de bedoeling om van elke tuin een volledige kerstshow te maken. Simpele lichtsnoeren langs de heg, struik of dakgoot/dakranden geven 's avonds gauw een prachtig en gezellig beeld.

Het begin is er, wie volgt?

Evenals voorgaande jaren zoekt de redactie van dorpsbelang weer naar het tuin/woning en straat die Menaam stralend naar de kerst en oud en nieuw oplichten. Voor de leukste of mooiste heeft Doarpsbilang Menaem weer een leuke prijs klaarliggen. Nominaties volgen na de kerst en de uitslag op 1 januari 2023.

Menaem yn't Krystljocht, doet u ook (weer) mee, wij zijn razend benieuwd.
Redactie FB Dorpsbelang - Menaldumdorp
Tips voor de redactie, stuur het naar en zullen wij de versiering niet missen.

Oproep 2021 [artikel]
Nominaties 2021 [artikel]

 

Fijne feestdagen
en een goede jaarwisseling

namens het bestuur dorpsbelang en de redacties van Menaem yn't Ljocht, Facebook Dorpsbelang Menaam en Menaldumdorp.nl

[dit artikel delen op]