Op vrijdag 24 november en zaterdag 25 november én vrijdag 1 december en zaterdag 2 december worden er grote boeken- en cadeaumarkten gehouden. De Vrienden van Vermaning organiseren deze activiteiten in de voormalige kosterswoning, de vermaning en de Mennozaal waar alle boeken en cadeaus uitgestald zullen zijn.

Er is keuze uit meer dan 5000 boeken en ruim 750 cadeaus! Sla uw/je slag voor de periode voor de sint of met kerst, want de keuze is reuze. De boeken komen uit heel Fryslân (Drachten, Leeuwarden, Buitenpost, Berltsum, Menaam etc) en vrijwel de gehele collectie is vernieuwd. De onderwerpen voor de boeken zijn veelzijdig: natuur& tuin & tuinplanten, toerisme in Fryslân, Nederland of buitenland, koken, heel veel kinderboeken, kunst & kunstgeschiedenis, kerkgeschiedenis en algemene geschiedenis, wetenschap, geneeskunde, psychologie, sociologie, religieuze literatuur met gedichten en zangbundels. De meeste keuze uit de duizenden boeken zijn de streekromans, thrillers en romans in de vermaning. Allemaal volledig gesorteerd en van hoge tweedehands kwaliteit.

DSC 0703 Medium

De keuze uit cadeaus is eveneens oneindig: huishoudartikelen, speelgoed, kleurboeken, kerstartikelen, etenswaren, drinken, kortgezegd allemaal bruikbare en houdbare cadeaus die in uw huishouden niet kunnen ontbreken. Misschien is het wellicht ook een suggestie om een cadeautje te kopen voor een deelstation in uw dorp. Bijvoorbeeld bij De Opslach 14, Berltsum of bij de Lambertustsjerke Menaam of iemand anders uit uw eigen kring die het hard nodig heeft.

Er voor iedereen voldoende ruimte voor koffie of thee in de Mennozaal. De opbrengst zal voor de verbouw van de voormalige kosterswoning zijn. De verbouwkosten zijn geraamd op ongeveer € 165.000,-. De verbouw houdt in dat de voormalige kosterswoning omgebouwd gaat worden tot een woonunit én de ombouw tot ruimtes die up-to-date gemaakt gaat worden voor algemeen gebruik zoals boekenmarkten en exposities.

De Vrienden van Vermaning hopen u te verwelkomen op de vrijdagen tussen 14.00-16.30 uur én de zaterdagen tussen 10.00-15.00 uur, de Doopsgezinde Gemeente, Vermaningsstrjitte 3, Berltsum. Meer informatie is te lezen op onze nieuwe website www.doopsgezindenberltsum.nl

Oane Dijkstra, voorzitter Vrienden van Vermaning

Bron: Hieke Joostema-Greidanus, secretaris

 

[dit artikel delen op]

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.