MENAAM februari 2024 – De oud papier inzameling in Menaam heeft altijd momenten dat je moet denken ‘zijn de mensen zo dom´. Nee dat is niet het geval en ik kan het mij voorstellen dat men niet altijd weet dat melkpakken of rollen behang met plaksel niet in het oud papier thuishoren.

Maar… soms slaat toch echt het onbegrip genadeloos toe. Als er sloopafval achtergelaten wordt in de container voor het oud papier, dan is het echt een vorm van hufterigheid ten top. Onder de rubriek “Als ik het maar kwijt ben” is al haast een boek te schrijven wat in de afgelopen jaren in de papier container is achtergelaten. En toch zijn het weer de vrijwilligers die uiteindelijk de gedumpte zooi moeten afvoeren. Piepschuim is de tweede ergernis in het oud papier. Ook bij piepschuim snapt iedereen dat dit géén papier is.

Afbeelding van WhatsApp op 2024 01 27 om 14.31.10 744d07dd MediumBC Afbeelding van WhatsApp op 2024 01 29 om 17.44.55 c206ba31 MediumBC Afbeelding van WhatsApp op 2024 01 29 om 17.54.20 ab4136fa Mediumbc
 Bouwafval waaronder laminaat en veel meer Buiten sluitenstijd Alweer piepschuim

 

Gelukkig is het overgrote deel keurig verpakt in dozen en levert het oud papier voor u als brenger en voor de vereniging weer het nodige geld op. Het hergebruik van het papier is een belangrijk onderdeel in het verlagen van de gemeentelijk afval belasting. Dus als u het oud papier brengt, probeer als dat fysiek mogelijk is, zover mogelijk achterin en eventueel naar boven te plaatsen. Zit de container op slot dan kan dit twee dingen betekenen, de container zit vol en moet geleegd worden of u bent buiten de openingstijden. Breng het dan op een later moment. Soms ligt er zoveel oud papier buiten de container dat dit verwaait of nat wordt van de regen. Het later weer even brengen, hoe ongemakkelijk ook, wordt door de vrijwilligers weer erg op prijs gesteld.

Bij de foto’s:

> Bouwafval, waaronder laminaat, ondervloer materiaal, plastic, piepschuim en nog veel meer...
> Piepschuim

Henri Visser - WebRedactie Menaldumdorp.nl
Foto's Minne Fokkema Constantia Menaam.

[dit artikel delen op]

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.