MYL sinds november 1964

MENAAM augustus 2020 – Weer een grote stap voorwaarts voor de werkgroep “Bosk en Iepen Fjild” uit ons dorp. Al vele jaren is de werkgroep bezig met de voorbereiding voor meerdere groene plaatsen in en om Menaam. De voorbereiding bestond in eerste aanleg uit afspraken met grondeigenaren, bestaande regelgeving/toestemmingen en het verkrijgen van de nodige financiën vanuit toegekende subsidies. Initiatiefnemers hier is het bestuur “Bosk en Iepen Fjild” bestaande uit Maria Brukx, Meindert en Ankie Keizer en Jelmar Lautenbach.

De uitgewerkte plannen zijn o.a. voedselbos voor oa. meer biodiversiteit en onderwijs, een bezinningstuin nabij de de kerk en een tuin op de plaats van het afgebroken dienstencentrum. Al met al meer groen in en rondom Menaam maar daarbij nog vele andere belangrijke diversiteit en doelstellingen.

Het plan is om in binnenkort de eerste spade in de grond te zetten voor de aanleg van het voedselbos nabij de Graldasingel in Menaam. Hiervoor is de werkgroep op zoek naar enthousiste vrijwilligers die hun groene steentje willen bijdrage. Zij zijn van harte welke en kunnen zich opgeven bij de werkgroep.

Meer informatie is te vinden op:

[Artikel] Friesch Dagblad: Menaam wordt groen, door “Bosk en Iepen Fjild” door Bauke Boersma
[Artikel] Leeuwarder Courant: 'Bosk en iepen fjild' komt terug in Menaam: 'Die droom wordt nu werkelijkheid' door Maria del Grosso 17 aug 2020
[Contact] met de werkgroep “Bosk en Iepen Fjild” deze website.

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.