MYL sinds november 1964

BOSK en IEPEN FJILD Juli 2021 - Kleefkruid - Latijnse Naam: Gallium Aparine - Vooral in het voorjaar eten. Als er nog geen zaadvorming heeft plaatsgevonden. Wassen met koud water. Veel groente met geneeskrachtige eigenschappen zijn licht bitter van smaak, ook goed voor het hart.

KleefkruidKleefkruid - Foto Bosk en Iepen Fjild 2021

Kleefkruidthee staat bekend om zijn reinigende werking van het lymfesysteem. Het is een natuurlijk diureticum, dus het is ook goed voor de nieren en urinewegen. Kleefkruid kan gebruikt worden om cystes en urineweg aandoeningen te behandelen. Omdat het de lymfe helpt te bewegen kan het gezwollen klieren en oedeem helpen verlichten. Kleefkruid staat verder bekend om zijn gebruik bij huidproblemen. Het is kalmerend voor huidirritaties en heeft een samentrekkende en antiseptische werking, waardoor dit kruid goed is voor het helen van wonden. Het vermindert ontstekingen, ontgift en reinigt de huid en kan dus worden gebruikt voor de behandeling van eczeem, dermatitis en psoriasis. Het lymfestelsel is verantwoordelijk voor het doorspoelen van afvalstoffen die vrijkomen bij celvernieuwing. Deze en andere toxines die naar de lymfe gebracht worden moeten vervolgens naar de bloedbaan gebracht om te worden gereinigd door de lever en de nieren.

Kleefkruidthee: Verse jonge toppen wassen en koken ongeveer 2 a 3 minuten
Een goed middel om je lichaam te ontgiften. Allerlei stoffen in het lichaam waarvan er te veel zijn hopen zich op. Het lichaam breekt deze gifstoffen die zitten in medicijnen en moderne etenswaar uit de supermarkt heel slecht af. Door kleefkruidthee te drinken worden de gifstoffen sneller afgevoerd en plas je ze weer uit.
In de kruidengeneeskunde wordt deze thee voorgeschreven bij de volgende ziekten: lymfeklierkanker, ziekte van Hodgkin, neuspoliepen, keelamandel –ontsteking, blaasontsteking, ziekte van Pfeiffer, hepatitis, geïrriteerde prostaat, waterzucht en nierziekte, chronische uitslag, leverziekten en gonorroe. Huid-klachten ook uitwendig te gebruiken, zalf maken. Inwendig dan thee drinken.

Kleefkruidzalf
250 gram kleefkruid fijn hakken, en au bain-marie laten trekken met 300 gram roomboter, 50 gram watervrije lanoline. De warme zalf zeven in een neteldoek en in een potje stoppen. Je kunt neteldoek of kaasdoek gebruiken. Bij eczeem, wondjes, zweren, irritaties en schrammen. Of je verwarmt olijfolie en laat het daar in trekken, ook kokosvet kun je daar voor gebruiken.

Bosk & Iepen Fjild : Maria


 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.