MYL sinds november 1964

MENAAM juli 2021 - Vanuit de werkgroep Bosk & iepenfjild een recept voor een Brandneteltaart.

RECEPT

 

Brandneteltaartjpg

Brandneteltaart - foto Bosk & Iepen Fjild

Ingrediënten:

Voor de bodem:

  • 200 gram tarwebloem
  • 100 gram roomboter
  • 1 ei,
  • 1 el. water,
  • snufje zout

Voor de vulling:

  •         1 flinke vergiet vol brandneteltoppen,
  • 4 eieren, 200 ml crème fraîche
  • 100 gram geraspte kaas
  • 50 gram gepelde walnoten
  • peper en zout

Bereiding:

  • Meng de ingrediënten voor het deeg, kneed het goed door en vorm er een bal van.
  • Je kunt meer water toevoegen als het deeg te droog is. Laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
  • Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
  • Snijd de brandnetel is stukjes en doe ze in een kom. Kluts de eieren, roer de crème fraîche, peper en zout er door en giet het mengsel over de groente.
  • Verdeel het deeg over de bodem en langs de randen van een springvorm. Druk gelijkmatig aan. Schenk het groentemengsel er over.
  • Strooi de kaas en de walnoten over de vulling.
  • Laat de taart 35 a 40 minuten bakken in de oven, tot hij gaar en goudbruin is.

Eet Smakelijk !
Bosk & Iepen Fjild: Maria


 

Sorry, this website uses features that your browser doesn’t support. Upgrade to a newer version of Firefox, Chrome, Safari, or Edge and you’ll be all set.