MENAAM juli 2021 - Vanuit de werkgroep Bosk & iepenfjild een recept voor een Brandneteltaart.
RECEPT
Brandneteltaart - foto Bosk & Iepen Fjild
Ingrediënten:
Voor de bodem:
- 200 gram tarwebloem
- 100 gram roomboter
- 1 ei,
- 1 el. water,
- snufje zout
Voor de vulling:
- 1 flinke vergiet vol brandneteltoppen,
- 4 eieren, 200 ml crème fraîche
- 100 gram geraspte kaas
- 50 gram gepelde walnoten
- peper en zout
Bereiding:
- Meng de ingrediënten voor het deeg, kneed het goed door en vorm er een bal van.
- Je kunt meer water toevoegen als het deeg te droog is. Laat ongeveer een uur rusten in de koelkast.
- Verwarm de oven voor op 180 graden Celcius.
- Snijd de brandnetel is stukjes en doe ze in een kom. Kluts de eieren, roer de crème fraîche, peper en zout er door en giet het mengsel over de groente.
- Verdeel het deeg over de bodem en langs de randen van een springvorm. Druk gelijkmatig aan. Schenk het groentemengsel er over.
- Strooi de kaas en de walnoten over de vulling.
- Laat de taart 35 a 40 minuten bakken in de oven, tot hij gaar en goudbruin is.
Eet Smakelijk !
Bosk & Iepen Fjild: Maria